Gambia nieuws september 2014

 

(klik op de foto's voor vergroting)

 

 

Het nieuwe schooljaar 2014/15 start weer.

Inmiddels heb ik al van diverse vaste donateurs het schoolgeld ontvangen. De lijst van de kinderen is nog niet bijgewerkt want dat gaat per tel. Allemaal fout. Ik ga dat daar in oktober ter plekke doen. Als U voor het komende jaar weer mee wilt doen, dan kunt U het bedrag storten op:

 

st. steunfonds gambia scholen en minder bedeelden Rabo NL03 RABO 01508.10.660 voor € 25.- kan een kind het hele jaar naar school , incl. schoolkleding.  U ontvangt daarvan een factuur die U kunt gebruiken als aftrekpost bij uw aangifte I.K.

Wilt U niet meer doen, geef het dan even door, want dan kan ik weer andere sponsors zoeken. Het was zo wie zo hartstikke mooi en lief wat U al gedaan hebt.  Allen dank daar voor.

 

Vandaag 17-9-2014 nog weer even genieten van een heerlijke herfstdag  in het Wijchense.

De dagen tellen echter af en over 4 weken ben ik al daar.

Intussen tijd niet stil gezeten. Veel kleding en spullen ontvangen van Toos, Ingrid, Anja, Mia,Riet, Cobi,Elly, Petra ,en Jannie en Jos ( hopelijk ben ik niemand vergeten)       

Speciaal te vernoemen 2 naaimachines . Van Anja een elektrische machine en van Cobi een prachtige antieke handmachine. Ingrid heeft deze beiden voor mij meegenomen naar het repair cafe in Schijndel . De elektrische naaimachine loopt weer als een trein, de antieke hebben ze ( ondanks dat alles er nog bij zat en geheel compleet was ) niet meer aan de praat kunnen krijgen.

 

(De naaimachine gaat naar het gezinnetje wat ik ook ondersteun. Ik ga daar dan aan Jara leren hoe ze moet naaien, zodat ze altijd geld kan verdienen)

Ingrid doet ook vrijwilligers werk bij de Jan Vink Stichting . Dit is een kringloop winkel met opbrengsten voor het goede doel . www.janvink.nl  en heeft daar ook een verzoek ingediend voor de Gambia school.

 

 

 

 

Op onze jaarlijkse palingparty werd mij een check overhandigd ter waarde van € 250.- . Geweldig nogmaals hartelijk dank.( ik ga deze check overhandigen op de school en op het kantoor hangen aldaar.) Ook vragen wij op deze paling party even als op onze verjaardagen een envelopje voor het goede  doel ( i.pv. cadeautjes) dit was een opbrengst van € 575.- en met daarbij nog een gift van mijn uncle Ted € 100.- ( hij was even over vanuit Canada voor een familie reunie in de OoY )

 

Nogmaals allen hartelijk dank. En speciaal voor onze vriend  TIM de palingroker uit Elburg en mijn “gambia”vriendinnen , die mij meegeholpen hebben met de catering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ga nu kijken of ik met deze donatie voor de school  iets kan regelen zoals wij vroeger  schoolmelk  kregen, want de meeste kinderen komen met een lege maag op school.

 

Cherno

Intussen tijd krijg ik vele sms jes  “Hello Mum how are you ????  and please help me…..Bij mijn computer mannetje Cherno, is ingebroken en zijn alle PC spullen weggehaald , incl. mijn PC stick en printer en bedankt……. Hij heeft steeds weer een ander verhaal om aan geld te komen

 

Modou en Willemijn

Zij zijn op 5 September In Holland getrouwd en wij waren erbij.

 

Hij belde mij een paar dagen ervoor op en vertelde dat hij erg zenuwachtig was, vooral omdat zijn eigen moeder er niet bij was. Hij vroeg mij om tijdens de plechtigheid de ringen aan hun te geven, omdat ik altijd In Gambia zijn “Oma”ben en mij iedere ochtend en avond een kus komt geven ( voor en na zijn werk) en altijd een oor voor hem ben. Het was een prachtige beleving voor dit gelukkige stel, wat mij met hun mochten delen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezinnetje Faxy en Jarra.

 

Jara heeft mij verschillende keren gebeld. De kinderen Mustapha en Issa hadden beiden een mooi rapport en zijn over. Vooral voor Issa was dit heel erg knap, omdat hij met de kerst pas naar school is gegaan en intussen tijd ook zijn arm gebroken heeft waardoor hij niet naar school kon. Jara is nu hoog zwanger en het kindje kan ongeveer geboren worden. Faxy de vader gaat zoveel mogelijk werk training doen bij een zandverzet bedrijf. Hij kan nu met grote vrachtkiepwagens rijden , maar leert ook hoe een reparatie te doen en wat de kosten zijn.

 

container

Inmiddels staat de garage volgepropt met bananen dozen

( 32 stuks) was best een hele kluif voor mij , om dit  te doen. Alles sorteren, strak opvouwen, stikkeren en afplakken. Mijn spieren worden steeds zwakker incl de chronische vermoeidheid. Dus moest ik vaak tussentijds stoppen, omdat ik de pijp leeg heb, maar nu het allemaal klaar staat voor verzending ben ik wel trots en blij er mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit was het dan weer en met heel veel dank aan de donateurs en Tonny Nagtegaal die dit weer voor mij op de website gaat plaatsen.

Mama gambia en de kids

 

 

 

<--Terug naar nieuws-->