Nieuws september/oktober 2008

 

Laatste week van september gearriveerd en dat was wel afzien. Het was hier ontzettend warm en veel regen en onweer. Het vocht werd gewoon uit je lichaam getrokken, je vingers zagen eruit of je een half uur in bad gezeten had en de kipfiletjes kregen zelfs kreukels.

 

Ook de school draaide nog maar op halve toeren.

In de zomervakantie zijn er nieuwe cement dekvloeren gestort en moest het nodige zowel voor buiten als binnen opnieuw opgeschilderd worden. De zon en regen heeft veel invloed op de gebouwen. Alle kleuren worden vaal of zwarte vochtplekken De vlaggen zijn gewoon helemaal versleten in 1 jaar tijd. Ebraham heeft in die periode alles geregeld en meegewerkt. Heeft echter ook de ventilatie onder het dak dicht laten maken (op hun advies) maar wat absoluut fout is. Ik wist wel dat de bouwmuur in het archief verder opgetrokken moest worden (i.v.m. diefstal) ,

maar had dat andere niet begrepen.

Ook de koeien  lopen nog steeds, dwars over het terrein en hebben in de natte periode de veranda als schuilplaats in gebruik. Er  is nu voor het schilderwerk afwasbare verf gebruikt.  Maar  het probleem blijft dat er nog steeds geen muur

om het terrein is en er geen speeltoestellen geplaatst kunnen worden, evenals de voetbalnetten er elke dag afgehaald moeten worden.

 

Iedere dinsdag ga ik naar het schooltje en neem dan Nederlandse toeristen mee.

Ik deel dan in het weekend uitnodigingen uit, waarbij ze dan gratis mee mogen rijden en daarna een kop DE koffie bij mogen komen drinken.  Dit alles in de hoop om  spulletjes c.q. geld bij elkaar te krijgen en voor Ebraham taxi kontakten vast te leggen.

Ook ben ik met sponsorouders naar de kindjes thuis geweest om cadeautjes af te geven. Hier raak je echt van onder de indruk , hoe die mensen leven.  Meestal een grote familie hutje mutje op elkaar.

 

Inmiddels zijn er 7 kinderen naar de primair school en 11 nieuwe kinderen er bij gekomen.

Het 3e klaslokaaltje is nu ook verder ingericht en wij hebben nu 1 hoofd leraar en 2 leraressen op 100 kinderen en zijn er 3 levels gemaakt op leerniveau.

 

Een klas wordt er nu om 5 uur gebruikt voor de ouderen in het dorp om daar ook Engels te leren en te schrijven. Ik zorg dan voor pennen en papier en hun moeten daarvoor in de plaats de toiletten iedere dag schrobben.

 

<--Terug naar nieuws-->