Organisatie

 

Stichting Steunfonds Gambia

 

De mensen achter dit project zijn allen zeer enthousiaste vrijwilligers. Deze vrijwilligers werken zowel vanuit Nederland als in Gambia zelf. Onderstaand zal ik de mensen die het hele project vanaf dag 1 hebben gesteund, aan u voorstellen.

 

Initiatiefneemster

 

 

Mijn naam is Wilma Huisman en ik woon in Wijchen. Ik heb een eigen bedrijf, de exploitatie en beheer van onroerend goed (in Nederland) wat ik nu aan het afbouwen ben. Daarnaast heb ik 36 jaar ervaring in de bouwwereld en projectontwikkeling.

 

                                        

 

 

Al jaren 'sponsor' ik 5 PLAN-kinderen (voorheen Foster Parents) waarvan er 2 inmiddels afgestudeerd zijn aan de universiteit. Zelfs toen bekend werd dat de directeur van PLAN er met enkele miljoenen van de stichting vandoor was gegaan, heb ik niet opgezegd. Want hoe vals dan ook, ik ben steeds van mening geweest dat als iedereen op gaat zeggen, de kinderen zeker niets meer krijgen. En hiermee is al veel over mij gezegd.

 

Mede-initiatiefnemer

Ebraham Jammeh, die we ontmoet hebben op onze 1e avond in Gambia en die ons kennis heeft laten maken met Gambia. Ebraham coördineert het geheel ter plekke en doet dit samen met Omar, aannemer in Sotokoi.

Ebraham is een leuke, spontane jongen met een open blik en een eerlijk hartje. In Gambia is hij qua lengte en leeftijd (28 jaar) een klein opdondertje en ze noemen hem dan ook 'skinny'. Maar het is iemand met het hart op de goede plaats en hij weet zijn mannetje super te staan!

 

Vanaf schooljaar 2015/2016 is dat Shakira Olaseni Ayibona.

 


 

               

 

 

 

V.l.n.r.: Wim Huisman, Theo Beijer, Wim Simmelink, Ebraham, Franca Beijer, Wilma Huisman en Monica Huisman

 

IN MEMORIUM       THEO BEIJER 05-01-2009      WEBSITE   www.klein-amerika.nl

Mede intitiatiefnemer 

Wim Huisman en zijn vrouw Monica. Wim is mijn broer en is zelfstandig ondernemer in de bouw. Op het moment dat hij de relatie met Monica definitief vast liet leggen, waarvan ik getuige mocht zijn, ontvingen wij bericht van de Postcodeloterij dat wij een prijs van € 1000 hadden gewonnen. Dit werd gezamenlijk besteed aan een reis naar Gambia.

Bij het ervaren van hoe de mensen leven in een dorp als Sotokoi, voelden Wim en Monical zich al snel betrokken om iets voor ze te doen. Zij zijn gestart met een actie tijdens de carnaval in hun dorp Winssen.

 

Mede-initiatiefnemer

 

Annette Diekamp en haar partner Henk Scholten hebben wij via via ontmoet omdat ze graag eens naar Gambia wilden. Wij hebben ze de nodige info meegegeven en hebben contact met Ebraham gelegd zodat hij ze rond zou leiden door Gambia. Ebraham heeft ze ook het schooltje laten zien en hierdoor werden ze zo geraakt dat Annette (die in het dagelijks leven de jeugd een warm hart toedraagt) al snel het initiatief nam via Giralis een actie voor de school op touw te zetten.

 

 

Omar, aannemer in Sotokoi, tussen de Hollandse dames Annette, Franca, Wilma en Monica

 

Mede-initiatiefnemers website 2008

 

Sander van Waard, welke wij hebben leren kennen tijdens een van onze reizen naar Gambia. Sander heeft ons geholpen met de opbouw van de vorige site.

 

Sylvia Nagtegaal is Wim's dochter en daarmee mijn schoondochter. Zij heeft zorg gedragen voor de tekstbewerking van de website 2008.

 

 

 

Mede-initiatiefnemer website 2009-heden

 

Deze vernieuwde website is opgezet door Tonag Zutphen en wordt nu bewerkt door Tonny Nagtegaal.