Gambia nieuws oktober 2019

 

(klik op de foto's voor vergroting)

  

GAMBIA NIEUWS oktober, november en december. 2019

 

Deze week de dames  van de Nokkie beurs op bezoek gehad. Zijn de Susan, Marieke en Hanneke.

Zij hebben door middel van verkoop van ingezameld speelgoed een bedrag van € 2000.-  opgehaald. Dit geld  is voor het sponsoren van een lerares voor een opleiding aan de universiteit. Hopelijk gaat het ministerie zijn beloftes na komen.

Wij moeten dit nu eerst afwachten. Hopelijk weten wij in november meer. Ik heb nog geen reactie van mr. Badjie gehad over de lijst van de kinderen. De email antwoorden van hem duren altijd lang. Ik zal vandaag Shakiru bellen om daar achteraan te gaan.

Susan heeft aangeboden om in november als ze daar is, regelmatig de school te bezoeken en mij extra foto’s door te sturen.

 

   

 

 

Ook heb ik inmiddels een bedrag van € 450.- ontvangen van Mary Kok.

Zij heeft doormiddel van poppetjes en beestjes haken deze verkocht  voor het goede doel.

 

 

      

 

 

 

Lijst van de kinderen

 

Inmiddels de lijst van de kinderen ontvangen. Mr Badjie heeft daar zo lang mee gewacht omdat hij de geboortebewijzen niet van iedereen had ontvangen. Zoals U kunt zien zijn ook nu nog niet alle geboorte datums ingevuld, maar dat is voor mij niet zo belangrijk. Ik heb alle nieuwe namen per klas ingegeven en de namen van de sponsors zijn op dezelfde plaats blijven staan.

 

Van degene die al betaald hebben is de naam blauw gearceerd. Van de 126 kinderen die er op school zitten hebben we 61 sponsors, waarvan er nu 44 al betaald hebben. Als iedereen betaald heeft hebben we een bedrag van € 1525.- in het potje. Ook in dat potje zit de € 2000 Euro van Susan.

De 3 onderwijzeressen die wij ontslagen hebben met uitbetaling van 3 maand salaris, gaan nu verder naar de middelbare school en doen in juli hun examen en moeten dan nog 2 jaar naar de universiteit. (Wij hebben geprobeerd om 3 meisjes uit het dorp de opleiding te laten doen, maar waren te laag geschoold of geen interesse.

 

Afgelopen weken veel gebeld en e mail verkeer met de school. Er heerst veel onrust. De nieuwe hoofdonderwijzer wil alles naar zich toetrekken incl. de bank. Communicatie gaat erg slecht. Hij wil zijn eigen regels uitvoeren. O.a. onze hoofdonderwijzer mr. Badjie is voor hem onmogelijk ( ik begrijp 2 kapiteins op een schip gaat ook niet). Wij hebben nu met pijn in ons hart Mr. Badjie moeten ontslaan en hij krijgt nog betaald tot april 2020. Erg jammer want hij was een perfecte met respect werkende leraar en een echte kindervriend.

Nu wil de nieuwe hoofdonderwijzer dat ook ons schoolbestuur opgeheven wordt en dat het schoolbestuur van de andere school dit over gaat nemen. NO WAY….

 

De staat betaald nu alleen 2 onderwijzeressen (de 3e is ook niet gekwalificeerd ) en voor de rest blijven alle kosten voor ons, zoals schoonmaakster, watchman onderhoud etc. en Shakiru.

Al is de school nu van de staat dan moeten ze alles betalen en niet de helft. Vandaar dat ik alles strak onder controle wil houden. Zoals de bank en kascontrole. Dit was goed afgesproken met de minister van onderwijs tijdens de overdracht van de school. En ik voel mij verplicht om dit tegenover mijn sponsors te verantwoorden.

De nieuwe onderwijzeressen doen het verder goed en dat is waarvoor WIJ  gaan…. DE KINDEREN …..

 

Het is december en wens iedereen al vast

 

EEN FIJNE KERST EN EEN GELUKKIG EN GEZOND 2020

MET DANK AAN ALLE SPONSERS EN VRIENDEN VAN DE SCHOOL IN SOTOKOI Gambia

Liefs en dikke knuffel van de kids.

 

 

 

Met dank voor Uw hulp van afgelopen schooljaar.

 

Dank aan Tonny Nagtegaal die dit voor mij op de website gaat plaatsen

 

 

    

 

<--Terug naar nieuws-->