Nieuws oktober 2009

(klik op de foto's voor vergroting)

 

 

Nadat ik de laatste week voor mijn vertrek van iedereen afscheid heb genomen, ben ik bepakt en bezakt op  16 oktober naar Gambia vertrokken.

Altijd weer spannend om overgewicht mee te smokkelen. Deze keer kon Wim met de handbagage op mij wachten terwijl ik aan het inchecken was. En ondanks dat  ik al  teveel kilo’s  in mijn koffer had kwam ik er met een waarschuwing  weer goed vanaf.

In mijn rode koffertje ( vliegtuig formaat) zat echter nog eens 20 kg inclusief 2 LAPTOPS. Kom ik bij de controle in Gambia waar ze niet naar de kg’s kijken, maar waar je wel je laptop moet laten zien…. Blijkt dat je maar een laptop mee mocht nemen en moest dus voor een stuks €  50,- invoerrechten betalen. ik kon praten als brugman, maar kreeg het niet voor elkaar.

 

Ebraham

Ebraham stond mij op te wachten en alhoewel Faxcy dit ook graag gedaan had, had ik hem geadviseerd om toch maar even te wachten. Heb met Ebraham onderweg een goed gesprek gehad, je kent hem niet meer terug. Hij is erg rustig geworden en ook met het auto rijden, houdt hij zijn mond en zit niet op iedereen te schelden.

 

foto rechts

Ebraham op wacht voor customers

 

Gisteren gaf hij een heel mooi cadeau.. ( ik ben nu 3 weken hier)

Hij zei…. Ma je hebt mij heel veel geholpen en mij leren vissen.. ik weet dat ik het nu zelf kan !!! Ik ben heel blij voor Faxcy dat je ook voor hem probeert een goede toekomst op te bouwen… Ze zijn nu weer  de beste vrienden, alhoewel hij wel spijt heeft, dat hij niet meer in het huisje woont. Ik ga dit echter niet meer veranderen. De 2e dag heb ik mijn kantoor spullen opgehaald in hun huisje.. Je wilt het niet weten.. of het was weg of kapot. Zelfs de zonnecel calculator deed het niet meer. Het komt vooral door de  temperatuurverschillen, hoog vochtgehalte in de zomer en het fijne stof.

 

 

Ook Mohammed (freetown kind) stond de volgende dag al op de stoep. Geen eten en kon de huur niet betalen van een oud hok. Ik betaal nu elke maand de huur voor hem = 600 dallasie = € 18,- in ruil daarvoor, wast hij voortaan straks de auto. Dus is nu van beroep Carwascher…..  Wij hebben hem in die week bezocht en 50 kg rijst en olie gebracht ( genoeg voor 4 maanden eten) Ik had ook nog een anti- muggen triller bij mij en heb hem die ook gegeven, zodat hij geen malaria meer oploopt en glas in de woning kon laten zetten. voor de beloofde fiets moet hij nog even op wachten. Koop ik pas als de auto er is, omdat daar een veilig slot in zit.

Ook deze is verlaat, zou 25 oktober aan komen en dat wordt nu de 10e of 11e. De papieren heb ik in ieder geval al in huis en ga vrijdag al vast in het voren de rest regelen. Ebraham kan zich dan verder concentreren op het toerisme en kan dan met Faxcy de rest uitvogelen.

 

 

 

Faxcy

Hoe blij kun je iemand maken ???? De overhemden die Wim niet meer dicht kon krijgen, draagt Faxcy nu en loop er apentrots mee rond. Want een lange mouw heeft meer status. Hij heeft 3 weken voor zijn zoontje van 3 gezorgd, maar het kind miste zijn speelkameraadjes. Hij woont nu bij de stiefvader van Faxcy, een half uur hier vandaan. Hij heeft hem zondag opgehaald en is bij mij in huis geweest en ook in Sunbeach.

 

Het kind kwam ogen tekort. Ik had zwem vleugels voor hem gekocht en deze wilde hij niet meer af doen, waarschijnlijk heeft hij er s’nachts mee geslapen. Hij was zo onder de indruk , dat hij niet kon eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

School.

Wij hebben 18 nieuwe kids erbij. De lijst is bijgewerkt en de nieuwe namen zijn geel gearceerd incl. het  nummer van de foto. Hopelijk gaat het Ton lukken om deze op de web te krijgen zoals hij bij de okkernootjes heeft gedaan. Foto 126 t/m 140

Op de foto’s van de kleinste kindjes kun je zien, dat ze de cijfers 1 t/m 5 aan het schrijven zijn en ook de naam van WIM

Dagelijks spelen de kinderen nu in de speeltuin, met dien verstande,  iedere klas om de andere dag.

De voetbalgoals, moeten veranderd worden. Het is af en toe echt lachen…. Ze hebben de goals net zo hoog gemaakt als een normale goal alleen de palen dunner. Dus dat wordt inkorten en ook dichter bij elkaar plaatsen. Ik had een foto gemaakt maar ze staan zo ver uit elkaar dat je dat niet kunt zien.

Tot de volgende maand met het november nieuws.

En allemaal weer bedankt voor de gulle bijdrage. Kijk even in de lijst van de kinderen of ik alles goed over genomen heb en ook als je betaald hebt staat er weer een kruisje achter. Mocht je niet meer mee willen doen, meldt het mij dan ook svp… want dan komt de naam weer vrij voor een andere sponsor.

 

<--Terug naar nieuws-->