Gambia nieuws november 2018

 

 

  

Gambia

September zijn de scholen weer begonnen en dan druppelt alles langzaam binnen, zover dat mogelijk is voor de kinderen omdat het voor velen niet bereikbaar is i.v.m. de slechte wegen. Met de rotsachtige ondergrond met een laag zand erover wat veel zand weg spoelt, weet je niet hoe diep de kuilen zijn.

Het regen seizoen schuift steeds verder op. Normaal is dat in oktober over maar zwakt nu pas in november af.

Ook voor de auto,s gevaarlijk. Hierdoor heeft Shakiru pas eind oktober alles kunnen controleren en zo ook de laatste vergaderingen mee kunnen maken.

Ook tijdens de sluiting van de school waren er veel vergaderingen met het ministerie van onderwijs. Sinds 2 weken weten wij nu…

Ministerie van onderwijs wil eigenaar worden van de school en het schoolbestuur moet over genomen worden door de primerie school maar nog erger … er zijn geen gecertificeerde onderwijzers voor onze school die door hun geleverd moeten worden en ook door hun betaald moeten worden.

 

Dus no deal.

Wat ben ik blij dat wij onze onderwijzers niet ontslagen hebben en niet getekend hebben voordat wij alles zwart op wit hadden. Dus hobbelen we maar verder op de oude manier zolang er geld is.

Ik ben wel blij met de opbrengst €4500.- van de auto van Liesbeth en Gert , zo hebben we in ieder geval en buffel voor het onderhoud van de school, want dat blijft wel voor de stichting.

 

Kinderen

Ik kreeg bericht dat er 136 kinderen aangemeld waren, terwijl wij maar plaats hebben voor 120 kinderen . Ik heb er toen niet op gereageerd omdat er tafels en stoelen tekort zijn en dacht zoek dat ook maar zelf uit, voordat ik er geld in investeer. Het heeft zich vanzelf opgelost. Het bleek dat er kinderen aangemeld waren die nog geen 3 waren en ook niet die op kwamen draven. Wij hebben nu 126 kinderen die er elke dag zijn en daar gaan we voor. Zoals andere jaren loopt alles weer op rolletjes en is ieder kind voorzien van de nodige school boekjes, schriftjes, potloden etc.

Op dit moment hebben wij  nog 36 donateurs nodig en als alle donateurs die een factuur ontvangen hebben , betaald hebben kunnen we in ieder geval weer een jaar veilig doordraaien.

Ik wordt in december 70 jaar en heb op de uitnodiging een envelopje getekend. Deze opbrengst is voor de school van Gambia.

Dit was ook een idee van Lex en Godelieve Kwaaitaal , vorig jaar hadden ze er   € 375.- mee opgehaald.

 

Deze keer geen Foto,s  wellicht de volgende keer . Mijn zoon Iwan is met zijn gezin met de kerstdagen daar en ze willen een ontbijt voor de schoolkinderen daar verzorgen.

 

Tot de volgende keer en met veel dank aan de sponsors en Tonny Nagtegaal die dit voor mij weer op de website gaat plaatsen

 

Liefs de kids van de sotokoi school

Bij deze wensen wij U allen

 

Prettige kerstagen en een gezond en gelukkig 2019

 

 

 

 

 <--Terug naar nieuws-->