Nieuws november 2009

(klik op de foto's voor vergroting)

 

 

School kids

Prachtig…. steeds weer opnieuw die blije gezichtjes te zien. Ik ben dan ook heel dankbaar dat zoveel mensen een kindje willen sponsoren, want voor € 15,- kan dat kind een heel jaar naar school.

Momenteel zoek ik nog 13 sponsors voor de kids en wacht ik nog op antwoord van 37 sponsors die nog niet betaald hebben, of ze de donatie door laten lopen. Je kunt dit op de lijst van de kinderen zien. Degene die betaald heeft, krijgt een kruisje achter de naam. Als U niet meer mee wilt doen, laat het mij dan ook weten.

Wanneer je het geld over maakt, vermeld dan svp de naam van het kind erbij, of de naam van jezelf zoals deze op de lijst staat. Zo weet ik nog steeds niet wie AJC Hendriks is die 3 kinderen heeft gesponsord .

 

School acties

Wellicht kent U in Uw omgeving mensen die op een school werken, of misschien bent U wel betrokken bij een school. De meeste scholen hebben wel een activiteit voor het goede doel en kunnen goede doel mensen bekend maken of ze door de school gekozen mogen worden. Ik heb dit zelf wel per brief aan lagere scholen in Wijchen gedaan, maar geen reactie daarop gekregen. Het werkt altijd beter als je iemand persoonlijk kent om deze vraag te stellen, zoals Ria voor de Okkernootjes in Zetten heeft gedaan. (nogmaals dank Ria, is zus van Wim).

U zult misschien denken.. de school is toch bijna klaar ???? wat zeurt ze…. Maar inderdaad het houdt niet op, als je ziet hoe ze onder erbarmelijke omstandigheden hun les krijgen. De opbrengst gaat dan naar de school van Bax, waar ik vorig jaar de rekening van de aansluiting voor het water betaald heb.

 

Inklaren auto

Eindelijk is de auto gearriveerd. Vrijdags waren er nog geen papieren, dus maandag weer gebeld, bleek dat de boot rond 5 uur namiddag zou arriveren. Aan de ene kant blij, maar aan de andere kant niet, omdat Ebraham met Iwan en Petra, net naar Georgetown vertrokken waren.

Ik ben met Faxy naar de haven gegaan, maar daar was niets meer te regelen, behalve dat hij bij de security kon blijven waken bij de auto.  Je kon wel zien dat ze geprobeerd hadden om in te breken, maar het leek erop dat alles er nog in zat. De volgende dag ben ik daar op tijd heen gegaan, om de papieren in orde te maken. De hele dag van hort naar haar gerend of getaxied. Om 5 uur gingen de kantoren dicht en ik moest de nummerplaat nog regelen en de verzekering afsluiten.

De volgende dag op tijd weer terug en om 5 uur namiddag stond de auto voor het hotel. Wij hebben in totaal 14 kantoren gehad voor allerlei stempels en papieren, handtekeningen en de nodige steekpenningen. Zelfs op het belastingkantoor……

Aangezien ik op dat moment  hulp genoeg had, werd de auto meteen uitgeladen en wat schetst je verbazing……. In het midden van de laadruimte stond een stereo installatie en die was er uit gejat en nog een diplomatenkoffertje met acryl verf..

Wim kon het niet geloven omdat alle spullen met kabels en sloten aan elkaar gekoppeld waren en dat was nog zo, toen wij het ontdekte. De achterdeur was echter ontwricht en alle spulletjes zijn er als wattenbolletjes uitgehaald om uiteindelijk bij de stereo te komen, die er toen per onderdeel ook weer uitgehaald kon worden via de smalle holletjes.

Het lijkt wel of ze door de auto heen kunnen kijken. Ik had onder de voorstoel een oude Sony radio-  CD speler gestopt, om ze toch het gevoel te kunnen geven, dat ze iets gevonden hadden, maar die stond er gewoon.                  

 

School Iwan en Petra

Vervolgens is de auto de volgende dag omgebouwd van grijs naar geel kenteken en ben ik er al mee naar school geweest om de spulletjes te brengen. Dat voelt wel lekker, dat je dan zelf kunt rijden door die grote zandbak.  Iwan en Abraham hebben intussen tijd gaas voor de ventilatie gaten gemaakt, omdat er  uilen naar binnen vlogen en daar de boel onderpoepten . Het was voor Iwan en Petra ook heel emotioneel om op de school de foto’s van Milja te zien hangen, want de kinderen bidden nog steeds voor haar. Milja was bij de ouders van Petra in goede handen en gelukkig ging het heel goed met haar en konden ze elke dag Skypen.

 

Cocos scrub massage

Dit hebben wij samen uit getest. Foto's zeggen genoeg….. Het loopt nog niet zoals ik zou willen, want het is erg rustig in Sunbeach hotel. Wel is Trudy uit Texel model geweest toen ik Faxy les gegeven heb.

Ook heb ik nog geen mensen gevonden die de school willen bezoeken. Wacht dus maar op betere tijden.

 

 

 

 

 

 

Kleding

Deze heb ik al zoveel mogelijk uitgedeeld aan mensen, die dat nodig hadden en waarvan ik wist dat het hun maat was.

 

 

Dit is Maria het lachebekje aan de bar van sunbeach.

 

Ook de kids van Faxy zitten voorlopig goed in de kleding.  De rest van de kleding, ongeveer 10 dozen met ook kleding voor volwassenen, gaan naar het dorp waar de familie van Facxy woont, in de middle of nowhere en waar echt armoe is.

Een pakket met baby kleding staat nog in de wacht voor het kindje wat begin december geboren gaat worden van Bax. Bax is de leraar van een school.  Ook deze school heeft nog heel veel spullen nodig en hopelijk krijg ik scholen in Nederland net zo enthousiast als de Okkernootjes uit Zetten.

 

 

 

 

 

 

 

Mohammed Freetown kind

Triest genoeg, heb ik met hem moeten breken. Ik begrijp best wel dat je door de armoe mensen probeert te manipuleren met zielige verhalen om aan geld of eten te komen, maar je moet bij mij niet met leugens aan komen. Ik had hem net eten gebracht en dan staat hij een paar dagen later op de stoep dat zijn telefoon kwijt is. De volgende dag werd zijn telefoon gewoon door hem opgenomen, en hij had echt geen geld om een nieuwe te kopen. De beloofde fiets gaat dus ook niet door… oftewel iedewiedewietsje, stik maar met je fietsje.

Je geeft ze een pink, ze pakken de hele hand en als je niet oppast, proberen ze je hele leven te manipuleren. Daar is al menige Europeaan mee geconfronteerd en van  gefrustreerd en gedesillusioneerd.

Wim en ik hebben nu besloten, om alleen nog kinderen onder de 10 te helpen. Ook dat wij Abraham niet verder meer helpen en dat Faxcy goed zijn best moet doen (omdat je hem die kans beloofd hebt), zodat hij in april zelf de kost kan verdienen, anders stoppen wij daar ook mee.

 

Tabasci

Een ritueel wat je bij ons kunt vergelijken met de carnaval. Maar wat ongelofelijk veel geld kost, zoals er moet een schaap geslacht worden ( € 200,-) en dat moeten degene betalen die geld hebben (staan ze dus bij mij op de stoep). Deze ram = Niet te pruimen… wordt dan die dag geslacht en verdeeld voor op de BBQ en er wordt  dan gegeten, totdat alles op is. Ik heb dit dus niet gedaan, want tenslotte kun je niet iedereen helpen.

 

Het weer

Momenteel is hier de winter begonnen. Het koelt 's avonds behoorlijk af en dan heb je echt een vestje nodig. Overdag is het lekker zomers weer. Ebraham vertelde, dat het in de binnenlanden overdag veel warmer is, maar 's nachts ook veel kouder en dat die kou vanaf de grond komt. Momenteel zijn veel mensen verkouden of hebben long problemen en daar kan ik mij iets bij voorstellen. Er hangt hier altijd stof in de lucht. Vandaag de auto gewassen, kun je morgen niet meer zien en dan heb ik nog wel zo’n gemakkelijke kleur grijs metallic. Ook hier op 3 hoog, ligt er iedere dag stof op mijn PC.

 

Bruiloft

Bax van Cape residence is getrouwd en zo kun je zien hoe de bruiloft begint, met veel getoeter en takken en auto’s waar iedereen opstaat of uithangt. Ik was wel uitgenodigd, maar heb bedankt omdat ik verder niemand kende dan de bruidegom.

 

 

Sinterklaas

En dan is het weer december. Ik ben de 1e week in Holland geweest en heb vervroegd Sint en de verjaardag van Demian gevierd. Was wel lekker om even al mijn dierbaren te zien.

Alhoewel ik het ook weer mis, zoals Wim vorig jaar steeds mij op kwam zoeken. Dan heb je altijd lol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<--Terug naar nieuws-->