Gambia nieuws juni 2021

 

(klik op de foto's voor vergroting)

 

Beste gambia vrienden.

Sinds ik niet meer naar Gambia kan heb ik minder nieuws om over te schrijven.

Zoals jullie al weten is  het voor mij moeilijk om per telefoon met Gambia te communiceren. Het is Gambiaans engels waardoor ik heel veel woorden dan niet versta . Dit versta ik wel face to face en ook of ze mij begrijpen want dat zie je dan aan het gezicht  terwijl ze ja zeggen  ……met een uitdrukking van huh……? Dan kun je het tenminste nog met handen en voeten uitleggen.

Shakiru  die nu in Nederland woont doet de communicatie. Vorige week belde hij mij dat Omar het dorpshoofd hem had gebeld , dat de regering voedsel voor de school heeft geleverd ,zodat de kinderen regelmatig een goed bord eten krijgen. Om  dit te koken werd gevraagd om daar pannen voor aan te schaffen en heb ik daar opdracht  voor gegeven.

 

 

IK ben hier heel blij mee want in Gambia die hoofdzakelijk van het toerisme leven is het nu bittere armoe en ben er van overtuigt dat menig kind met een lege maag naar school gaat.

Verder zorgt Shakiru er voor dat ik steeds een kopie van het kasboek en een bankafschrift krijg opgestuurd .

Degene die worden uitbetaald tekenen hiervoor in het kasboek  en zo kan ik het vergelijken met wat er van de bank is afgehaald .

Daarom heb ik nu kopieën daarvan erbij gedaan.

 

Kasstukken  april mei en juni + bankafschrift gambia bank

 

     

 

 

Shakiru ontvangt hier  maandelijks  € 75.- voor als onkostenvergoeding , die ik  van de Nederlandse bank van de stichting betaal , omdat hij nu in Nederland woont.

 

Bankafschrift  RABO

 

 

Van de Nederlandse rekening wordt nu door mijn accountant  de balans gemaakt  en deze moet voor 1 juli op de website staan i.v.m. ambi nummer voor de belastingdienst.

Hopelijk gaat dit lukken want ik zag net dat Tonny Nagtegaal ( die dit allemaal voor mij op de website zet )op vakantie in het buitenland zit.

Zoals U nu ziet heb ik een overzicht van  de Saldo rek gambia  en nederland erbij gedaan  wat voor jullie iets duidelijker is over de controle die ik doe.

De Balans staat onder een ander kopje. News

 

 

Met dank aan tonny nagtegaal die dit voor mij op de website gaat zetten.

Liefs namens de kids

Shakiru

Wilma 

 

 

          

 

<--Terug naar nieuws-->