Nieuws juli 2009

 

De maand juni zit er weer op en er is intussen tijd  veel  werk  gedaan bij de school. De regenperiode is daar nu begonnen en dan moeten de boeren het land op orde brengen.

 

Er is nu bijna geen tijd meer om alles af te maken, maar  gelukkig hebben ze wel de fundering op tijd klaar  en kan er gewerkt worden als het droog is. ( je denkt dat je in de woestijn zit, maar dat is maar 50 cm en dan kom je op rotsen terecht en veranderd de woestijn in een grote plas, omdat het water niet weg kan zakken)

We hebben nu 3 metselaars en 3 kruiers die wij gaan betalen, zodat alles helemaal afgesloten kan worden. En dan kunnen wij met de speelplaats beginnen……….

 

 

 

Op 3 juli heb ik op  de afsluiting van scholidair op de basisschool de okkernoot in Zetten  , een cheque in ontvangst mogen nemen groot 4.287,50 euro.

Dit bedrag wordt alleen besteed aan de speeltoestellen en een gedeelte gereserveerd voor onderhoud.

 

Ik was er echt helemaal beduusd van. Zoveel had ik nooit verwacht. De kinderen waren over enthousiast en hebben zich echt rot gerend en gewerkt. Per saldo hebben de 125 kinderen een gemiddelde van 35 euro opgehaald. Met flessen acties , klusjes, feestavond verkoop fris en koek, etc .etc

Het werk wat ze allemaal met veel plezier en enthousiasme  hebben gedaan kun je zien op hun website www.okkernoot.nl  onder het kopje scholidair 2009 en de 3 blokjes daar onder.

Ook mocht ik van alle kinderen een tekening  in ontvangst nemen. Deze tekening had het thema, hoe de kinderen in hun gedachten de speelplaats in zouden richten voor de sotokoi school, of wat zij zelf in hun tuin hebben staan.

De uitreiking werd ook heel spannend verteld en alle hulp mensen die deze actie op touw gezet hebben waren aanwezig.

 

Hartelijk dank allemaal en speciaal voor mijn schoonzus Ria, die dit project voorgedragen heeft aan de school. ( zij was vroeger  toen haar kinderen op deze school zaten, ook vrijwiligster)

 

De middag werd afgesloten met de grabbelton ( gambiaanse  frutsels) voor alle kinderen en een snuifdoosje voor de vrijwilligers.

 

 

Verder nieuws ;

 

Wij blijven  regelmatig e mailen en sms en, en foto’s doorsturen, want ook nu blijven  wij ondanks veel problemen waar je tegen aan loopt, onze onderbroeken lol houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's  en onderbroek Faxcy en eieren op Ebraham

 

 

 

 

De 2 zoons en ducken facxy

Wim was de fotograaf.

 

 

Inmiddels is de operatie geslaagd van Daddy. Dit is wel na vaak uitstellen en extra bloedtransfusie omdat hij te zwak was. Dus ook voor deze hartstikke bedankt, doordat ik met wat donatie hier ook weer mee geholpen ben om dit allemaal te kunnen betalen aan het hospitaal.

Inmiddels wordt het in de praktijk Kia Ora ,( hier thuis) ook steeds drukker en gaat de opbrengst van mijn massage behandelingen ook weer naar de sotokoi school.

 

 

<--Terug naar nieuws-->