Nieuws januari 2009

Weer heel veel nieuws. Ik kan nu gelukkig langer in de website werken, dus dat werkt dan ook niet zo frustrerend.

Het is hier al een paar dagen 18 graden (geen zon) moet dus binnen blijven,want ik krijg dan last van mijn koude allergie met als gevolg slaapproblemen. ik zit dus in mijn winterkleding met de jas aan.; Ik kan dus eigenlijk nu beter thuis zijn,want dan zit ik bij de verwarming,maar hopelijk is dat alles van korte duur... je zult maar een weekje vakantie geboekt hebben....

vandaag zondag ,zijn alle dorpelingen weer aan het werk,(hoeven ze ook niet te zweten).ik ben benieuwd of ze dan ook meer blokken hebben gemaakt..... dinsdag ga ik dit bekijken.

ER ZIJN WEER 5 NIEUWE KINDEREN BIJGEKOMEN EN ACHTER ELK KIND WAAR NOG GEEN NAAM ACHTER STAAT, ZOEKEN NOG EEN SPONSOR. MAAK JE VRIENDEN EVENTUEEL EVEN ENTHOUSIAST VOOR 15,= PER JAAR.

wij zijn nu op zoek naar 2 nieuwe onderwijzeressen. De maat is nu echt vol. Wij dachten om dit door hulp moeders te laten doen uit eigen dorp ( hebben hun ook een salaris) maar dat werkt hier echt niet. Ze hebben niet genoeg kwaliteit, spreken zelf maar een klein beetje engels en zijn lui. De leraar moet hun alles uitleggen in hun eigen taaltje en dan snappen ze het nog niet of doen er niets mee. Toen afgelopen dinsdag een net nieuw schoolmeisje, met de stront tot in haar schoenen, naar de leraar werd gestuurd, dat hij dit op mocht knappen, had ik het helemaal gehad.

Hij pakte het kind echter liefdevol op trok de ondergepoepte kleding uit en ging met zand en water alles afpoetsen en zette haar toen met haar kontje in de zon, zodat ze op kon drogen. ik reageerde natuurlijk heel boos naar die luie trutten,maar toen had Modou al de handen onder de stront en zij stonden er gewoon bij te lachen. laten de rest van de kinderen gewoon in de klas en staan er zelf met hun luie nieuwsgierige snotter bij. Ze mogen deze maand nog vol maken.

Die dag waren er ook mensen uit wijchen, (zij is met een gambiaan getrouwd). Angela en haar moeder, hadden voor de school via EMMERICH HOUTHANDEL een paar honderd pennen meegebracht. Leuk is dat, dat je dat in ontvangst mag nemen, terwijl dat vroeger een leverancier van ons was en niet weet dat ik dat werk hier doe.

hartelijk dank allemaal.. ik kom een keer buurten als ik weer in holland ben. Als ik hun  E mail te pakken kan krijgen ga ik ze in iedergeval op de hoogte houden.

<--Terug naar nieuws-->