Gambia nieuws februari 2022

 

(klik op de foto's voor vergroting)

  

Gambia

Beste gambia donateurs en vrienden,

 

Hier verder nieuws van Susan en Hanna,

Zij hebben mij hier bezocht na hun vakantie in Gambia.

Zij hebben de scholen bezocht en met diversen mensen gesproken.

Zij hebben voor 2 jaar terug op de Nokki beurs 2000.- opgehaald voor de school en hiervan kunnen 2 vrouwen naar de universiteit om hun certificaat te halen. Nu is er een dame aan het laatste jaar bezig dus zij kan met het nieuwe schooljaar bij ons op de school aan de slag. Wij kunnen dan de stagiaire met 3 mnd salaris ontslaan.

 

   

 

De watchman wordt wel door de regering betaald maar de schoonmaaksters etc niet omdat zij daar geen diploma voor hebben.

Er zijn nu in het dorp 3 vrouwen die hun school t/m 12e jaar hebben afgemaakt en dus in aanmerking komen voor de universitaire opleiding.

Susan gaat nu me t Omar uitzoeken wie daarvoor in aanmerking komt. Belangrijk is of ze al getrouwd zijn en in het dorp blijven wonen.

Inmiddels weten wij nu ook dat er 105 kinderen op de school zitten. Tevens werd er gevraagd om rapport boekjes aan te schaffen . Tot op heden kregen ze wel een rapport maar dat was dan voor een schooljaar. Ik heb hier toestemming voor gegeven .Susan gaat dit kort sluiten met Omar en de hoofdonderwijzer.

De school zag er goed verzorgd uit.

ETEN OP DE SCHOOL.

Susan heeft ook de secondaire school bezocht . Het blijkt dat daar gekookt wordt en ook voor onze school. Het eten wordt dan op de kruiwagen naar onze school gebracht. Susan vertelde dat de kinderen daar wel iets voor moeten betalen maar daar had ik bij ons nog niets van gehoord. Ook dit gaat ze verder uitzoeken . Want het eten is van de overheid. Wellicht is dat voor de 6 dames die koken voor totaal 1200 kinderen. De nieuwe pannen en potten die wij aangeschaft hadden staan in de store opgeslagen in onze school. Wachtende op andere tijden .

 

 

       

Dit was het dan voor zover.

 

 

 

 

Onderstaande links verwijzen naar

Video's via Youtube kanaal

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=iG7KECcsMfw&feature=youtu.be

 

https://youtu.be/eIFXJ1STxBA

 

 

 

 

Met dank aan alle hulp

De kids van sotokoi

Mama gambia wilma

&  Shakiru

 

 

 

<--Terug naar nieuws-->