Gambia nieuws februari 2019

 

(klik op de foto's voor vergroting)

  

Gambia

Vanaf december is Shakiru in NL en heeft hier voor het eerst sneeuw meegemaakt erg koud voor hem maar wel een aparte beleving.

22 december was ik jarig en wat ik al in het november nieuws vertelde was, dat ik geen cadeautjes wilde maar envelopjes met opbrengst voor de school. Mijn verjaardag was geweldig en de opbrengst was € 1375.-

Verder is er vanuit de Lions club in Barneveld tijdens de kerstmarkten € 1500,- opgehaald. Zij hebben daar met hun actie prosecco verkocht. Het idee er achter was van Liesbeth. Zij is degene die al diverse keren een auto (via de Antwerpen Dakar rally ) naar Gambia heeft gebracht waarvan verkoop opbrengst voor de school is. Deze opbrengst is om de kinderen eten te geven.

Ik werd uitgenodigd om de check in Barneveld in ontvangst te nemen. Ik ben daar met shakiru naar toegegaan ( via Valys rolstoel vervoer ) waarbij Shakiru mee kon reizen.

Het was een gezellige avond en wij hebben nog meegeholpen bij hun volgende actie door koffie bonnen te tellen omdat mijn taxi pas om 22.00 uur kwam.

 

        

 

Op 5 februari is Shakiru vervroegd terug gegaan naar Gambia.

Erg jammer maar onze afspraken werden anders door hem bedacht en ingevuld. Toen hij daar mee geconfronteerd werd wilde hij acuut terug naar Gambia. Wij zijn als vrienden uit elkaar gegaan en wij hebben verder iedere dag contact per tel of app. Verder blijft hij voor mij werken voor de school.

Gisteren was hij gebeld door Omar de dorps chef dat het dak van de school vernieuwd moest worden. Het schijnt dat het weer daar ook steeds meer veranderd en er regelmatig een stevige wind staat. Shakiru gaat vandaag kijken. Ik heb wel foto's ontvangen maar geen verslag.

 

Eten kinderen.

Toen Shakiru vertelde over het geld wat door de lions club was ingezameld en hun daar over moesten vergaderen hoe dit het beste te regelen, kreeg hij als antwoord. “een nieuw dak “

Ik wacht nu zijn verslag af of dit nodig is......wordt vervolgd.

Shakiru heeft de school bezocht en idd er moet een nieuw dak op. Het schijnt dat na 12 jaar de golfplaten doorgeroest zijn. Er zitten veel gaten in het dak. (dat was vorig jaar ook al maar niet in de klas lokalen, alleen in de store.

 

    

 

 

Als je de foto’s ziet dan zie je dat er veel stenen op het dak liggen. Ik heb hun vorig jaar er op aangesproken waarbij ze hun schouders optrokken van “weet ik niet” “ik zei .. voor mij is een ding zeker dat het in Gambia geen stenen regent, maar dat deze erop gegooid zijn  “

Dit zijn nu de gaten geworden in het dak en door de storm laten de platen nu ook los en die dan weg kunnen waaien. Momenteel zijn die verzwaard met extra blokken . Reparatie is niet mogelijk … Wij zouden met bituum dakleer nog een hoop kunnen repareren, maar dat smelt daar van het dak af.

Shakiru heeft a.s. vrijdag een meeting op de school en weet dan ook de kostprijs en hun besluit over het geldpotje om te besteden voor het eten. Dit potje wordt niet gebruikt voor het dak, want dan voldoen wij niet aan de intentie van het doel van de lions club uit Barneveld.

Hopelijk is de opbrengst van mijn verjaardag voldoende om het dak te vernieuwen.

Verder heb ik nog leuke foto’s gekregen van Susan , die daar in de buurt in de Busch woont en regelmatig de school bezoekt . Ik mis die blije kindergezichtjes wel hoor , maar het is niet anders. Het zit er voorlopig niet in om naar Gambia te gaan. Ik heb nu bericht gekregen dat er een ader naar mijn nier ( die nog maar voor 15% werkte voor bloedtoevoer ) dat deze gedotterd kan worden. Bij 15 % sterft de nier net niet af , maar functioneert niet meer …. Hopelijk krijg ik daarna ook weer een beetje meer energie en kan ik wat meer lopen om mijn spieren sterk te houden.

Tot zover het nieuws en tot de volgende keer .

 

 

           

Zo dit was het voorlopig weer en dank een Tonny Nagetegaal die dit weer voor mij op de website gaat plaatsen .

Mama Gambia, Shakiru en de Kids

 

 

<--Terug naar nieuws-->