Gambia nieuws Januari-februari 2016

 

(klik op de foto's voor vergroting)

 

  

GAMBIA NIEUWS

 

Januari was weer een maand met veel hobbels.

Gelukkig gaat het op de school goed , De onderwijzeressen staan nu lachend voor de klas les te geven. Er is een nieuwe stagiaire bijgekomen die ook zeer begaan is met haar werk. Ze kwam zich meteen netjes voorstellen en vroeg wie wij waren..???

Omar, de enige mannelijke onderwijzer , was er die dag niet. Hij doet ook nog een studie aan de universiteit.

Er hangt een goede sfeer en ook de kinderen bleven netjes op hun stoel zitten met alle aandacht voor de les.

Er was al een kindje met het traditionele uniform (oranje /groen )

Na gesprek met de schoolcommissie , gaan ze nu de oranje/groen uniformen weer laten maken, die de ouders moeten kopen a €2.50.

Toen ik vroeg , waarom Omar zomaar vrij kon nemen voor zijn studie en dat voor hetzelfde salaris kreeg ik als antwoord dat de schoolcommissie dat besloten had, omdat Hij een goed manager was en sociaal denkend… weet altijd een oplossing.

En dat klopt….. (maar hij zeurt mij steeds om een hoger salaris en uiteindelijk raakt dat potje ook leeg.)

De schoolcommissie verwacht nog steeds dat Alwyn de hoofdsponsor, terug zal komen nu de hoofdonderwijzer zijn ontslag heeft gekregen. Ik zelf reken daar helemaal niet op ….. Kom dus iedere maand die € 200.- tekort.

Inmiddels heb ik vanuit Wijchen  2 nieuwe sponsors , die beiden al voor een maand gesponsord hebben. Nu nog 10 volgende……..

Anders moet ik de school overdragen aan het goverment, als het potje leeg is.

Verder moeten er nog 15 dozen ( vol met kleding en speelgoed) uitgedeeld worden aan de kinderen . Ze staan al op school. Ik heb alleen hulp nodig van Nl ers, die hier op vakantie zijn.

Het komt er op neer , dat ik niets meer in kan zamelen omdat ik door mijn chronische vermoeidheid geen kracht meer in mijn benen en armen heb. Ik heb steeds meer hulpnodig ,dus ik moet mijn huis verkopen ,omdat het te groot is en verder mij zelf verplaatsen per scootmobiel of rollator . Tevens in het centrum zoeken naar kleinere bewoning .

Dus als iemand iets weet …..

Hoor ik het graag.

 

Verder

Na het aanschrijven aan diverse sponsors, kreeg ik te horen….maar ik heb nog geen factuur gehad ?

En dat klopt ik verstuur de factuur pas als ik de betaling binnen heb. Ik vond het van mij zelf te brutaal om die zomaar ongevraagd op te sturen.

Vanaf het nieuwe schooljaar ga ik dat dus wel doen (als ik geen afmelding gehad heb). Mocht U dan alsnog besluiten om te stoppen, dan is het voor mij ook duidelijk en ben ik allen dankbaar dat U de kids geholpen hebt.

Tot zover

Liefs wilma

 

 

Inmiddels is het februari

Op de school met behulp van Silvia en haar moeder Netty en Shakiru, hebben alle kinderen kleding gekregen, T shirt en broek of jurkje of trui.

 

 

 

Er was veel speelgoed bij vooral auto’s voor de jongens. Voor de meisjes meer sieraden en frunnik spul. Allemaal leuk speelgoed van de kleinkinderen van Fred de Bie. De leraar en leraressen hebben besloten om dit steeds op vrijdag ( hebben ze zo”n soort overhoor dag van de laatste week)om dit dan aan de kinderen te geven die het antwoord goed hebben.

Ook de ski-jacks van Anja de Greef waren helemaal te gek. En dan denken wij dat het hier heet is ???Nee hoor hoe heter overdag, hoe kouder de nacht. Het is hier dus ook winter.

 

Verder

Triest nieuws. Milja mijn kleindochter is op 27 februari overleden. Zij mocht 8 jaar worden. Er hing een foto van haar op de school en de kinderen deden dan s’ morgens altijd een extra gebedje voor haar.

(klik op de foto's voor vergroting)

 

 

 

 

In februari ben ik 2x 1 week op en neer geweest naar NL, vandaar deze verlate website nieuws.

Volgende week ga ik de school weer bezoeken  .

 

Liefs mama Gambia en de kids en met dank aan;

         Tonny Nagetegaal die dit voor mij op de website gaat zetten.

 

      

 

<--Terug naar nieuws-->