Do's and dont's

 

Alle hulp is uiteraard welkom. Toch kunnen we nu al stellen dat er een aantal dingen zijn die beter niet gedaan kunnen worden. We leren nog steeds en zullen onze goede en slechte ervaringen hier plaatsen.

 

Do's

 

Ontdek de glimlach, geef zelf dat snoepje!

 

Kleding en schoolspullen zijn altijd welkom! Sommige schoolspullen zijn eenvoudigweg moeilijk te verkrijgen in Gambia. Mocht u naar Gambia gaan en iets mee willen nemen voor de school, neem dan aub vooraf contact op met mij. Ik kan dan vertellen waar op dat moment gebrek aan is en hoe dat het beste op de plaats van bestemming kan komen.

Tip: kijk eens bij de Action voor bijv. kleurboeken, stiften, pritstiften, vouwblaadjes, gummetjes etc. (van de week heb ik 100 tandenborstels gekocht: 12 stuks inclusief 2 bekers voor    € 1,89). Volgende week ga ik de kinderen tandjes leren poetsen!

Lolly's en (beperkt) snoepjes zijn te koop in Gambia. Ik neem nog wel eens snoepjes in fruit- en dierenfiguren, winegums, banaantjes en hartjes mee. Deze zijn daar niet te koop dus succes gegarandeerd.

Bezoekt u de school en heeft u snoepjes en/of andere benodigdheden meegenomen? Noteer dit dan in het gastenboek welke op de school ligt, onder vermelding van uw naam en evt. e-mail adres. Ik vind het altijd erg leuk om te lezen hoe dit project 'leeft' onder de vakantiegangers.

Enkele verblijfstips

 

 

De vliegtijd naar Gambia is ruim 6 uur.

Een aanrader is het Sunbeach Hotel  ****

in Bakau. In dit hotel verblijven wij altijd.

 

Internet adres  http://www.sunbeachhotel.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ander alternatief is het Cape Point hotel ***

 

 

 

 

 

 

Een andere aanrader is het Ocean Bay hotel *****

Deze drie hotels liggen naast elkaar en zijn o.a. te boeken bij Go Best, Sunrise en Travelport. Je bent in ieder hotel welkom om van de accommodatie en restaurant e.d. gebruik te maken.

 

 

Tip: Café Mr. Bass, ligt aan de overkant van deze hotels waar de plaatselijke bevolking komt met regelmatig live muziek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Excursies georganiseerd vanuit het hotel zijn vaak erg prijzig. Wil je meer van Gambia zien? Neem dan contact op met Ebraham Jammeh:

Telefoon  00 022 0779 2016 en maak je eigen excursie en prijs! Het leuke is, dat hij inmiddels al redelijk Nederlands kan verstaan en ook spreken.

 

Dont's

Contant geld geven!!! We hebben nu al ervaren dat het geld vaak niet op de plaats van bestemming komt maar in eigen zak verdwijnt. Niet doen dus!