Gambia nieuws december 2017

 

(klik op de foto's voor vergroting)

  

Gambia 11 december

 

Vandaag staat de afspraak met de minister van onderwijs gepland. In principe om 10 uur maar wij moeten hem wel van te voren bellen om hem er aan te herinneren.

Oké vanochtend om 8 uur het 1e telefoontje naar hem en er wordt niet opgenomen. Dit zo ieder kwartier herhaald en uiteindelijk wordt er om kwart voor 10 opgenomen.

 

Er wordt nors verteld ….

Wij moeten om 10 uur daar zijn…… Hallo…. Dat is nog een half uur rijden hier vandaan en aangezien wij de hoop al op hadden gegeven omdat wij geen bereik kregen staan wij dus niet klaar om meteen te vetrekken. Mijn bloeddruk schiet omhoog en ik krijg hoofdpijn. Ik moet dus thuis blijven en stuur Shakiru alleen op pad. Dat wordt dus afwachten of wij daar iets mee opschieten…… in ieder geval gaat deze minister deze maand met pensioen en eind van de week hebben de scholen al kerstvakantie. Hopelijk krijgen wij contact met zijn opvolger met telefoon en e mail adres.

 

Vorige week is shakiru naar de school geweest voor de plaatselijke controle en heeft er lolly’s uitgedeeld die hij van santa heeft gekregen. Er waren ongeveer 110 kinderen op school en hebben er foto’s gemaakt. Nog niet alle kinderen hebben hun uniform, deze zijn nog in de maak bij de kleermaker.

 

Tevens de boeken van de kas en bank terug gebracht. ALLES KLOPT KEURIG.

Op de bank is niet voldoende saldo om december uit te betalen, dus heb ik vanuit de NL bank in Wijchen, St. steunfonds Gambia een bedrag van € 1500.- overgemaakt naar de school account in Gambia.

 

Momenteel heb ik voor 51 kinderen donaties ontvangen. Dus dat betekent dat er nog voor 70 kinderen betaald moet worden, wil ik de school draaiende houden.

Ministerie onderwijs

Nadat Shakiru vanochtend met een negatief gevoel vertrokken is, is hij toch met goed nieuws terug gekomen.

Hij heeft ook meteen kennis kunnen maken met de vervangende minister van onderwijs en heeft zijn telefoon nummer.

 

De leraren worden inderdaad door hun betaald mits zij gecertificeerd zijn. Het betekent wel dat de school dan eigendoom wordt van het ministerie en wij aan alle regels van hun moeten voldoen.

Nu is de school nog eigendom van de dorpelingen dus daar zal nog wel de nodige vergaderingen over gehouden moeten worden.

 

Eind van de middag komt de Akela en het schoolhoofd hier op bezoek om dit eerst met hun te bespreken.

Eind december komt de container aan met 42 verhuis dozen, waarvan 38 dozen van peter en riet met kleding. Het is de bedoeling dat deze kleding naar het dorp gaat . Gelukkig heb ik hulp aangeboden gekregen van de koffie dames zodat wij van te voren alles in pakketjes kunnen stoppen… anders wordt het een graai zooitje

De andere dozen zijn gevuld met hamarite etc om de ijzeren deuren, poorten  en speeltoestellen tegen roest te beschermen.

 

Wordt vervolgd

 

 

        

 

 

 

     

                     

 

 

Met dank aan Tonny Nagtegaal die dit weer op de website gaat plaatsen 

Mama gambia en de kids

 

 

 

<--Terug naar nieuws-->