Gambia nieuws december 2016

 

(klik op de foto's voor vergroting)

 

  

GAMBIA NIEUWS

Sorry dit late nieuws , maar ik had geen andere mogelijkheid. Met alle verhuizingen. Ook hier moest ik nog een container uitpakken.

En dan nog even tussendoor naar Gambia om de auto’s in ontvangst te nemen.

We hebben op de school een kleine party gehouden met life optreden van de plaatselijke dorpsvrouwen band, met potten en pannen en die je dan steeds uitdagen om te dansen.

Er was voor iedereen lokaal drinken en ik had vis oliebolletjes laten bakken.

 

Er is veel uitgedeeld door de ANTWERPEN - BANJUL  CHELLENGE vrienden.

Op de 1e plaats de opbrengst van de auto’s € 5000.- cheque

Verder hadden ze veel sponsor kleding bij zich o.a. 120 shirts en iedereen deed dit aan vanaf 3 tot  ???? en in de maten van M t/m XXXL

Liesbeth heeft hier mooie foto,s van gemaakt met haar verhaal erbij. Helaas in WE TRANSFER  verzonden, dus die moet  ik nu weer opnieuw opvragen , want die worden maar 3 weken bewaard.

 

 

 

          

 

 

          

 

 

En dan zit je hier ook nog voor de verkiezingen……..

Wat een spanning onder de mensen, nauwelijks elektra, dan 1 week geen internet of telefoon , iedereen is aan het hamsteren……. Overal sta je in grote rijen, veel kantoren en alle scholen zijn gesloten.

Gelukkig begint nu alles een plekje te krijgen .

De scholen gaan pas weer open op 3 januari en dan kunnen we de rest van de dozen daar leeg maken.

Dit was de laatste container voor de school.

Reden, ik kan het zelf allemaal niet meer ophalen, sorteren en inpakken en nu ik kleiner woon, heb ik ook geen ruimte meer voor opslag.

Gelukkig heb ik hier aan Shakiru een goede hulp, die er voor zorgt dat het ook goed verdeeld wordt.

De warmte doet mij goed. Slaap beter en heb 's morgens een opstart van 1 uur nodig, voordat ik kan praten en lopen. Maar het mooiste cadeautje is geen of nauwelijks pijn .Belangrijk is om in beweging te blijven al is 100 mtr dan al vaak teveel voor mij. 1 of 2 keer rusten per dag is dan echt nodig.

Vandaag nog contact met de school gehad . er werd gevraagd om het salaris van de volontair te verhogen. Ik heb hun verteld dat het geld wat zij krijgt een niet verplichte vergoeding is en dat een salaris aan een diploma behoort.

Wij gaan dit in januari verder bespreken.

Inmiddels weer een bedrag groot € 1000.- ontvangen van de restant afrekening van de Amsterdam auto's, gestort op de foundation rek, in Holland. Je Cheque van € 5000.- is nog steeds niet op de bank bijgeschreven. Vandaag weer op de bank geweest en vandaar uit weer contact opgenomen met MR. Job en dan krijg je te horen dat je weer eerst een afspraak moet maken met hem om een formulier te ondertekenen.

Vorige keer duurde dat ook zo lang. Dus we blijven in de achtervolging.

 

          

          

 

Dit was het nieuws voor december.

Ik wens jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

Met dank voor alle donatie,s

Met dank aan Tonny Nagtegaal die dit weer op de website plaatst

Mama Gambia

En de kids

 

          

 

 

      

 

<--Terug naar nieuws-->