Gambia nieuws december 2015

 

(klik op de foto's voor vergroting)

 

 

Na weken stof happen en diversen bezoeken en vergaderingen aan de school , kwamen we geen cm verder.  Modou headteacher , gaf op geen enkele manier medewerking, laat staan dat hij  zijn excuses aan bood.( zie nieuws november )

Dit was voor de Erase foundation het definitieve besluit om te stoppen met sponsoring. En begrijpelijk…..

Maar ja dan komt het probleem bij mij en wordt het nog groter, omdat ik nu       € 200.- in de maand aan sponsorgeld mis. (en dan heb je het eindelijk voor elkaar , door de sponsor dat je nu aan de regels van het goverment voldoet met allemaal gecertificeerde leraren.) erg jammer allemaal ……

 

 

Intussen is de school ook weer opgeschilderd, zijn alle speeltuin attributen gerepareerd en ook opgeschilderd. Alles perfect op die ene rotte appel na en die moet uit die kist gehaald worden. Het probleem is echter dat ik niet de baas ben van Modou  headteacher, dus hem niet kan ontslaan . Dit moet de school community doen ….. maar die houden elkaar allemaal de hand boven de “kop” en vervolgens gebeurt er niets ……..

Voor de duidelijkheid…… Ik ga niet verder investeren met mijn donatie en die van mijn sponsors in NL,  in een ongeorganiseerd gebeuren. DUS  DAN MOET MIJN KNUPPEL MAAR IN HET HOENDERHOK. Zie onderstaand besluit.

 

School besluit december 2015

Zie bijlage (klik op de vinger)

 

 

Na diverse nieuwe afspraken om tot een besluit te komen , hebben we 2e kerstdag na de vergadering , het bericht gekregen van de schoolcommissie dat Modou is ontslagen.

Goed nieuws als je dit per telefoon te horen krijgt ,maar….. wilt u dit even op papier zetten ??? aub.  Krijg je 2 dagen later per email een berichtje van de andere leraar ( die dit in opdracht van de school moest doen) een vaag bericht dat ze akkoord gaan met de nieuwe regels. Er wordt niet expliciet vermeld , dat de community Modou heeft ontslagen .Per saldo een brief  waar je alle kanten mee uit kunt behalve de bedoelde kant.  Dit heeft hij van mij over mogen doen in een voorgekauwde brief . Vervolgens heeft Modou in een brief aangegeven , waarin hij alles toegeeft ( er is nog veel meer gebeurd , wat ik niet weet ,maar wel de community ) dat hij met mij een gesprek wil.

Dit heb ik geweigerd omdat ik nog nooit met die man heb kunnen communiceren.  Ik ben er klaar mee…….

 

Dan volgt het volgende traject.

Als je iemand ontslaat , maakt niet uit om welke reden dan moet je altijd nog 3 maand salaris betalen . Al ben je nog zo fout als in deze.. (tenslotte boort hij mij wel € 200.- per maand door de neus ) Alleen bij diefstal op heterdaad betrapt of door ruzie uit te lokken, zodat het personeel jouw een klap geeft, kun je er de politie bij halen en dan ben je ervan af.

Betaal je geen extra salaris dan gaat die persoon naar het gerecht  en vervolgens na zo’n  10 kruisverhoringen , waarbij je dan ook nog een advocaat moet nemen, mag je vervolgens toch nog afrekenen. (In deze betekent dat , dat zowel ik , als de schoolcommissie al die verhoren  moeten ondergaan.) hier zit niemand op te wachten.

Op dit moment  is mijn personal assistent Shakiru , naar de school en heeft daar een ontmoeting met de community en Modou. Afkoop 2 maanden salarissen en nieuwe sloten op de deuren , met uiteraard ondertekening en acceptatie van .. case is closed.

 

Effe wachten… YIPPIE   !!!!!!! akkoord…..18.30 uur

 

Het was wel een heftig teacher van Modou, een hoop gejank met dikke tranen. Hij dacht dat de community achter hem zou staan . Helaas pindakaas …. Wij denken wel dat ons eigen initiatief om meteen 2 maand salaris cash te betalen, doorslag gevend was voor de community. ( geen problemen met het gerecht en modou heeft in ieder geval eten voor 2 maand.

 

 

Zie bijlage ontslag. (klik op de foto)

 

 

 

 

Verder  wens ik jullie  een fijne jaarwisseling en een gezond, gelukkig en liefdevol 2016.

 

Mama Gambia en de Kids van Sotokoi

OP ZOEK NAAR EEN SPONSOR ZOALS Erase foundation .oftewel 12 sponsors goed voor € 200.- is de school gered.

 

 

Met dank aan Tonny Nagtegaal die dit voor mij op de website plaatst .

 

 

Dikke knuff de kids

En mama Gambia

      

 

<--Terug naar nieuws-->