Contact en vakantie

 

Voor meer informatie en/of vragen over het sponsoren van een kind of materialen kunt

u contact opnemen met de initiatiefneemster:

 

Wilma Huisman

Oosterweg 26

6602 HE  Wijchen

Telefoon: 024-6754831 (na de middag)

Mobiel: 06 53561939

 

Stichting steunfonds schooltjes en minder bedeelden.


Ambi nummer 8210.03860
Kamer van koophandel 09202793
BANK:   Rabobank 1508.10.660
e mail wilhui@hotmail.com

 

 

 

Contact in Gambia

 

Ebraham Jammeh 0220-7792016

 

in Gambia kun je deze nummer rechtstreeks bellen tegen locaal tarief.

 

 

vanuit Nederland

 

Ebraham Telefoon: 00 022 0779 2016

E-mail: rastaebs@live.nl

 

Wilma telefoon:  0031-653561939

E-mail wilhui@hotmail.com

 

Nog meer contact adressen via de website in holland

 

http://gambia-hulporganisaties.startpagina.nl

hier staat ook onze website en heel veel nieuws en info van stichtingen die allemaal met het goede doel betrokken zijn.

 

contact sportsponsoring

Jan vermeulen uit Brabant zie de website van Gambia-hulp hierboven

Gambia sport sponsoring of klik op de onderstaande url adres.

 

http://www.gambiasportsponsoring.nl

 

=================================================================

Vakantie

 

Bezoek Sotokoi school en geniet van je vakantie in Bakau Gambia.

Bakau ligt in de punt van Gambia ( cape point)  en is een rustige plaats , met genoeg vertier met diverse restaurantjes, hotels en winkeltjes.

Je ziet er ieder jaar weer winkeltjes en restaurantjes bij komen en je kunt er goed eten voor weinig geld. Het blijft echter oppassen met wat je eet. Rauwkost kan alleen als je in een goed hotel bent met eigen water voorziening. Niettemin het blijft een warm land waar alles snel bederft en dat kan ook in een goed hotel. Belangrijk is dat het hotel of restaurantje een generator heeft, die voor de stroomvoorziening zorgt, als deze uit valt ( en dat gebeurt nog wel eens een keer).

Nieuwe restaurantjes. soulmate bar en restaurant. Bakau

Hun voorraad is vaak beperkt, omdat ze nog “op” moeten bouwen. Wil je echter gegarandeerd zijn van bv een super goede biefstuk….. bestel dat dan een dag van te voren.

Hetzelfde geldt ook als je een bepaalde bier of wijn soort wilt.

1e keer in Gambia ?

Ben je voor de 1e keer in Gambia, zeg dit dan nooit……. Want ze laten je dan niet meer los en blijven je op de voet volgen in de hoop dat je hun gaat helpen. Een leugentje om bestwil is dan beter en vertel dan ,dat je al vaker in Gambia bent geweest en al een family helpt of school sponsort en dat je niet iedereen kunt helpen. Als je Wilma zegt en Sotokoi school, is dat vaak al voldoende.

Voor vervoer.

Neem altijd een groene taxi. Zijn wel iets duurder, dan een gele taxi, maar je hebt een ervaren chauffeur en ( gids) als het goed is, die de weg goed kent en je op de plaatsje kunt brengen, wat jij wilt. Ook de auto’s zijn beter en veiliger. Niettemin als ik in een taxi stap, die aan alle kanten rammelt en kraakt, laat ik stoppen en stap ik uit. De wegen blijven daar erg slecht, dus auto’s hebben veel te lijden en je ziet onderweg regelmatig auto’s staan waar een wiel van afgelopen is.

Als ik echt een keer Cullie wil eten, dan ga ik naar Senegambia o.a. JoJo’s ( belg) of het restaurantje net er voor ( ik ben even de naam kwijt) is van een echtpaar uit denemarken. Er zit meestal ook live muziek en ik laat de taxi dan wachten, dan ben ik in ieder geval verzekerd van een goede taxi terug naar huis. Prijs retour incl. wachten +/- € 15.-.

Als de taxi niet kan wachten en je moet hem bellen….. laat de restaurant houder met zijn tel. Hem bellen. Jouw tel gebruiken is erg duur en je nummer is in handen van een Gambiaan.

Naar Nederland bellen.

Het beste is als je bv met Arke vliegt.. dan kun je een tel. Bestellen voor € 30.- incl een klein bel tegoed. Een grote tel kaart kost 240 dallasie +/- € 7.- en dan kun je ongeveer 10 minuten bellen.

Dus wordt je gebeld op je Nederlandse tel. Niet opnemen en kijk naar oproep gemist en gebruik zondig je gambiaanse telefoon, dan hoef je in ieder geval niet te schrikken van je tel rekening als je weer thuis bent.

Van iedere kaart die je koopt, krijg je weer extra op waardering punten, die je alleen in Gambia kunt gebruiken. Kaarten kun je bij ieder sigaretten stalletje kopen. Vraag of hun de 1e keer even te helpen, hoe je de kaart moet op waarderen.

( sigaretten zijn daar heel goedkoop € 9.- de slof, van de meest bekenden merken)

advies. Geef bij vertrek je telefoon aan iemand af.

1.      Je maakt iemand blij.

2.      Ze kunnen jouw niet meer lastig vallen, als je weer een keertje terug komt, want je koopt dan gewoon weer een nieuwe tel met nieuw nummer.

Uitstapjes en vervoer

Je kunt via internet al heel veel opzoeken, wat je graag allemaal wilt gaan bekijken.

Je kunt ook naar de uitnodiging van het reisbureau gaan, waar alles uitgelegd wordt en waar je uitstapjes vast kunt leggen. Allemaal goed verzorgd en veilig, maar erg duur en je moet natuurlijk alle hotels af om mensen op te halen.

Als je dan naar een groene taxi standplaats gaat, kun je vaak meerdere bezoeken in een rit organiseren en jij bepaalt wanneer je een “plas of eet” stop hebt. Als je dan bv met zijn vieren bent, ben je zonder meer goedkoper en beter uit.

Winkeltjes

Altijd pingelen ....... Sommige mensen kunnen dat niet, maar maak er een sport van. Je moet gewoon naar de helft van de prijs gaan. En als je iets perse wilt hebben, maar niet voor de prijs die jij wilt, komen ze je wel achterna. ( dat houdt dan in dat ze toch nog winst hebben gemaakt)

Ben je singel ??

Overal waar mensen zijn kun je veilig lopen. Er zal altijd wel iemand met je meelopen en ook al is die persoon lastig,( ze vragen je het hemd van de kont) je wordt altijd wel in de gaten gehouden door andere gambiaanse mensen. Ga nooit in je eentje een stil ( natuur) gebied in.

Fooi

De mensen die al werk hebben, hebben een salaris van € 30- tot € 45.- per maand. €45.-en voor € 45.-  heb je een topbaan. Bediening in een restaurant heeft maar net € 30.- of minder, dus zij moeten het echt van het seizoen en de fooien hebben. Probeer het op 10% te houden. (100 dallasie = € 3.- is voor hun toch een dag salaris )

 

Gambia startpagina.

Hier kun je veel lezen over hoe mensen ervaringen uitdelen of vragen stellen.