Gambia nieuws augustus/september 2020

 

(klik op de foto's voor vergroting)

  

Gambia

 

Lieve Gambia vrienden,

Na maanden van Corona en vakantie begint er weer leven op de school te komen. Het is de bedoeling dat de kinderen eind september weer naar school gaan. Hoeveel kinderen weten wij nog niet . Het heeft zoveel geregend en langer dan anders dat de wegen onbegaanbaar waren . Onze vorige hoofdonderwijzer MR. Badjie ,had een motor en was dan van te voren al druk om die gezinnen te bezoeken waar kinderen woonden om naar school te gaan en de ouders erop wees dat , dat in onze school gratis was.

 

Van de nieuwe hoofdonderwijzer , die ook hoofd is van de secondaire school , weet ik niet hoe hij dit regelt. Het contact met hem is minimaal en reageert soms pas na maanden op mijn e mailtjes .

Gelukkig hebben wij nog steeds ons eigen schoolbestuur en OMAR die alles met Shakiru bespreekt en dan met mij verder overlegt.

Op dit moment is er een onderwijzeres verder in opleiding om haar certificatie te halen bij het ministerie. Wij hebben haar nu voor het eerste jaar betaald incl. reiskosten.

Het ministerie kon ons geen gecertificeerde onderwijzer  leveren , maar betaald nu de vergoeding van de watchman . 2000 dall. Per maand = € 60.-

Dit bedrag heeft nu voor een aanvulling van het salaris van de schoonmaakster en de volontair onderwijzeres gezorgd.

 

Verder heb ik veel contact per app met Shakiru. Zijn Nederlands gaat steeds beter.…. Hij blijft zijn oefeningen doen via boeken en online  . Hij zou bij een school gaan werken om daar aan beginners les te geven, maar die school is nu nog niet open ivm corona . Hij geeft nu les aan 2 personen bij hem thuis .

Hij heeft 2x malaria gehad .. maar werd de 2e keer ook op corona getest en dat was gelukkig goed. Malaria begint ook met griepverschijnselen, maar als je er op tijd bij bent dan krijg je een paar dagen een injectie en dan ben je na een week van heel erg ziek zijn er weer bovenop. zoals hij vertelde waren er dit jaar heel veel malaria patiënten. Ik weet niet vanuit het dorp van de school hoeveel ….. als je het daar krijgt zit je in een ongunstige hoek dit door de regen val en onbegaanbare wegen .

Ik heb van hem en Omar een offerte gekregen omdat de school geschilderd moest worden ,zowel van binnen en buiten en funderingen van de muren weer weggespoeld waren waardoor deze met betonblokken gerepareerd moesten worden.

 

Helaas heb ik geen foto’s , maar wel een filmpje van de geverfde school en de speeltoestellen wat omar doorgestuurd heeft. Het ziet er lekker fris uit met de nieuwe kleuren , maar hier voor hebben ze met mij geen overleg gehad . De kleur van de school is basis groen met oranje  en dan groen aan de onderkant . Nu zit er een lichte kleur aan de onderkant en als de verf t.z.t. begint te bladderen kijk je weer tegen oranje ….

 

Zo blijf je lekker bezig …….

Goed bedoeld …maar ja.

Dit was het weer voorlopig  en bij ander nieuws breng ik jullie weer op de hoogte .

De facturen aan de donateurs van afgelopen jaar, ga ik van de week apart versturen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Dank aan allemaal voor jullie ondersteuning  en BLIJF GEZOND.

Dank aan Tonny nagtegaal  die dit weer voor mij op de website gaat plaatsen.

Liefs de kids van de kleuterschool en

Mama gambia

 

 

 

 

<--Terug naar nieuws-->