Nieuws augustus 2011

(klik op de foto's voor vergroting)

 

 Oktober 2011

 

Lieve Gambia vrienden,

 

Het is een tijdje rustig geweest en ik had ook weinig nieuws te melden.

Ik heb van de week contact met Bob ( de engelse buurman van de school) per e mail contact gehad en in de vakantie tijd is de school volgens afspraak op geknapt.

Dat wil zeggen dat alle klaslokalen opnieuw gewit zijn en er is een lambrisering aangebracht.

Hopelijk hebben ze de muurschilderingen gespaard, door deze met een lijst af te werken zodat het op een schilderij lijkt.

 

Oktober 2011

 

School.

Ik ben net weer terug van 1 weekje Gambia en heb de school bezocht. Alles zag er keuring netjes uit. Keurig de lambrisering aan gebracht ( tegen het vuil worden) alle muren schoon van schimmels en netjes gewit en de muurschilderringen hebben ze opnieuw aangebracht.

Er zijn dit jaar 37 kinderen naar de primaire school gegaan en er zijn 16 nieuwe kinderen aangemeld. Dit maakt het getal op 90 studenten.

 

Het was wel een hele grote puzzel, om de lijst compleet te maken. Het begon al met de schoolverlaters. Er stonden 10 namen op die niet op mijn lijst stonden + dat de namen zo erg op elkaar lijken. Blijkt dat er in een schooljaar toch veel veranderingen plaats vinden, zoals kinderen intussen tijd verhuizen of dat er nieuwe bewoners( kinderen) van het dorp weer instromen. Ik heb dus zelf, na de geboorte datums gekeken en vanaf 2003, alles verwijderd. Ik ben hier 3 uur mee bezig geweest.

Op de 1e lijst 2010-11 ziet U de namen van de kinderen en hun donateurs. Dat waren er voor het schooljaar 2010-11 , 100 donaties a € 15.- = 1500.- Hiermee was het salaris van de leraren betaald.

De nieuwe lijst schooljaar 2011-12, ziet U de nieuwkomers. Ik heb deze namen zwart met groen gearceerd, op de plaatsen waar schoolverlaters verdwenen zijn. Ik heb ook vaste donateurs ( ook zwart met groen gearceerd) verschoven naar kinderen die b.v. vorig jaar geen donateur hadden.

Er staan nog diverse donateurs bij, waarvoor momenteel nog geen kind is. Zonder afzegging, worden de nieuwe kinderen daar ingevuld.

Ook heb ik al donaties ontvangen voor het schooljaar 2011-12, deze namen van de donateurs zijn geel gearceerd. Ik ontving de 1e donatie van roos van tol.( 13 jaar). Zij vertelde mij dat ze van An Koene uit Delft , wist over de school. En wilde graag van haar zakgeld, wat ze verdiende met een krantenwijkje een kindje doneren. Hart verwarmend.

Van de Lijst van de nieuwe kinderen  , zijn de foto’s bijgevoegd en hun namen staan onder de foto. Als je er op klikt, dan wordt deze vergroot en kun je hem , zo nodig uitprinten.

 

 

Vriendelijk verzoek aan donateurs, wanneer zij willen stoppen, dit aan mij te melden, zodat andere mensen een kans krijgen om een kindje te helpen. ( het is immers al heel mooi en dankbaar dat U dit al vaker hebt gedaan…!!!!

 

 

Voor het bezoek aan de school had ik Ebraham uitgenodigd om dit met mij te doen. Hij had al die tijd geen contact meer met de school gehad en was daar blij om. Tenslotte is hij mede initiatief nemer.

 

 

Het was ook leuk te zien, dat de nieuwe juf van de school een dochter van Omar was. Zijn oudste dochter staat nu dus les te geven aan o.a. haar half zusje en broertje Wim en wilma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toiletten.

Deze zagen er netjes en schoon uit. ( ik moest zelf even rennen en had gelukkig papier bij me). Tot mijn verbazing, zag ik 2 kinderen hun plasje naast het gebouw doen. Is dus nog moeilijk voor hun om daar aan te wennen, omdat het thuis gewoon nog in de natuur gebeurt.

Nogmaals dank met de Aktie die in Winssen gehouden is..

 

 

Speeltuin

Deze wordt iedere dag enthousiast gebruikt. Met dank aan de sponsorloop van de kinderen van de okkernootjes uit Andelst.

 

 

Watertap.

Ook deze blijft het hele dorp gebruiken voor hun drinkwater. met dank de donatie tijdens de Aktie in Cafe Anneke te Wijchen

 

 

Volgende  bezoek.

Deze keer in november, dan zijn wij daar met de hele Family en kunnen dan veel spullen afleveren voor de kinderen, zoals kleding etc. Wij kunnen dan de kilos over de koffers verdelen.

 

 

 

Kleding Mia,

Ook met de kinderkleding van mIa en de vele Amstel shirts, heb ik weer veel mensen blij gemaakt. Ik heb echter daar geen foto’s van gemaakt, omdat anders iedereen in mijn nek springt. Ik geef het af in een gesloten zak, zodat ze het thuis kunnen bewonderen.c.q. verdelen en gebruiken.

 

Bax.

Bax die ik via ebraham geholpen heb om ook taxi te kunnen gaan rijden, heeft het voor zich zelf behoorlijk verknalt, IPV dat hij de jeep van Ebraham mocht hebben, heeft hij gekozen voor een taxi auto die al in de kleur groen was, maar hij is begonnen om de auto te laten spuiten in de gele taxi kleur met groene streep, terwijl er veel aan de auto gedaan moest worden qua motor techniek. Hij kwam te laat op de luchthaven om ons op te pakken en met een geleende auto. Had ook geld nodig voor een nieuwe accu. Dat heb ik hem gegeven en de volgende dag weer met de geleende auto, want er moest nog meer gedaan worden aan zijn auto. Wij zijn toen naar zijn auto wezen kijken, maar het blijft gewoon een oude bak ( die er wel mooi uitziet) maar alleen problemen blijft houden.

Ik heb afscheid van hem genomen en hem een zak met kleding voor het hele gezin meegegeven.

 

Cherno

Hij heeft mij ook bezocht om mijn internet te regelen. Voordat hij dat voor elkaar had, was de week al bijna om. Ik heb hem gebeld , dat hij dan de stick kon gebruiken en op 9 november afleveren, Hij kan dan intussen tijd veel van internet afhalen voor zijn studie. Hij was daar erg blij mee. Krijg ik op weg naar de luchthaven een smsje, dat hij boos en teleurgesteld was, dat hij mij maar 4 uurtjes gezien had. ( of dat ik daar ben om andere mensen te animeren). Kreeg vandaag een e mail , of ik een of andere audio muziek gebeuren voor hem wilde kopen…… Het houdt nooit op.

 

Senegambia hotel

Dit was een extra aanbieding. Scheelde € 300.- per week en een super mooi hotel. Qua veiligheid hadden ze daar strenge regels. Bezoek kon na 2 controles, alleen tot aan de bar bij de receptie komen. Het voordeel is dat ze mij daar niet kennen en ook de mensen niet vanuit Bakau. Voor mij lekker rustig en heb met Carmen een super leuke relaxte week gehad en dit wil ik graag zo houden.

 

Sunbeach hotel

Ook dat hebben wij 2x bezocht en werden natuurlijk met open armen ontvangen. Niemand wist dat ik in Gambia was, maar toch had er al iemand naar mij gevraagd, want die had mij op de luchthaven gezien. Maar ja dat is bakau.. het is een echt klein “lul’dorp.

Ik heb al mijn kleding de laatste dag daar gebracht en dat wordt door Maria voor mij gewassen. Kan ik veel voor haar mee nemen.

 

Abraham.

Hij heeft de laatste dag met ons rondgereden en hebben ook nog even een stop gemaakt bij Faxcy , soulmate restaurant en bar. Alles zag er schoon en opgeknapt uit. Klaar om nieuwe gasten te ontvangen, alleen zijn voorraad ontbreekt, geld is op. Abraham legde mij uit, dat dat het grootste probleem was voor een Gambiaan, om dat ze dan een half jaar geen inkomen hebben gehad. Ik heb hier de Amstel  t shirts van Mia afgegeven en lolly’s voor de kids+ € 100.- voor drank in te kopen. Het was mooi te zien dat hij nog een blouse droeg van Cor uit Druten. Ik heb hem beloofd om in november hem op te zoeken met Petra, iwan en bep en cor en een cadeautje te kopen voor zijn kids.

Abraham heeft ons naar de luchthaven gereden en staat in november met een bus met airco klaar om ons naar sunbeach hotel te brengen en Cor en Bep rond te toeren in Gambia.

Dit was het dan weer en tot de volgende keer.

 

Met dank namens de kids en mama Gambia

 

Met dank aan Tonny Nagtegaal die dit voor mij op de website gaat plaatsen

 

 

<--Terug naar nieuws-->