Nieuws augustus 2010

(klik op de foto's voor vergroting)

 

 

Gambia web nieuws.

 

De zomervakantie zit er voor iedereen weer bijna op, maar ik heb niet stil gezeten.

Via internet heb ik regelmatig contact met de school via de leraar Modou en met Omar de hulpsheriff. Via Omar ging dat eerst per  telefoon, maar dat was voor mij erg moeilijk te verstaan, omdat hij madinka en Engels door elkaar praat.

Via sms , moest hij weer iemand anders vragen, omdat hij zelf niet lezen of schrijven kan.

Sinds een maand , heb ik met hem contact per e mail, met de buurman Bob (is een

 Engelsman en  hij heeft zijn compound naast de school ) en heeft ook internet. Dit werkt wel iets gemakkelijker. Hij heeft aangeboden om dit verder voor de school te blijven doen en is wel zo prettig omdat hij onpartijdig in deze is. Bij het sluiten van de school voor de vakantie zijn er 25 kinderen met een goed rapport van school gegaan. En hebben er zich al 3 kinderen aangemeld.

 

 

 

Helaas is het voor Sajor Ceesy niet mogelijk geweest om dit nog mee te maken, zij overleed op 17-5-2010 aan een longontsteking. Dit kindje stond als donatie bij leida.

 

 

 

 

 

 

 

De okker nootjes in Zetten.

Als afsluiting van het schooljaar, heb ik hun het nodige laten zien en verteld, hoe hun projekt in Gambia is verlopen.

Ik had voor hun een schoolfoto van Gambia meegebracht die ze in elke klas op konden hangen en hun hebben weer  een schoolfoto gemaakt die ik straks in Gambia in de klassen op ga hangen.

 

         

 

Ook had ik voor alle kinderen een A viertje gemaakt, met uitleg hoe je in het Madinka, Engels en Nederlands bedankt. En mochten ze weer een Gambiaanse  grabbel uitzoeken.

 

Lieve school vrienden van de “okkernootjes”school in Holland

Dear school friends from the “okkernootjes” school in Holland.

Ali nimbaraa mbaading  terroluu “okkernootjes”karanbungo membeh Holland

 

Dank voor jullie  hulp

Thank you for help

Ala Baraka backeh alilaa makoi rokang

 

Jullie school vriendjes van “Sotokoi” school in Gambia .

Your school friends  from “sotokoi”school in the Gambia

Alilaa terroluu menubeh “sotokoi”

karanbungo to Gambia.

 

Ik werd bedankt met een prachtige bos bloemen en een dikke kus.

Hun nieuwe projekt gaat weer voor Afrika, dit keer in Benin. Ook dat zal zonder meer een succes worden, want het zijn echt hele enthousiaste kinderen en leraren en hulp ouders. Dank allemaal.

 

Gambia sotokoi

Tijdens de vakantie is de school geschilderd. Helaas geen foto maar deze zal ik later doorsturen als ik weer daar ben geweest.

De school begint weer op 13 september, maar de aanloop dat alle kinderen weer op school zijn en de nieuw komers, duurt meestal een maand, omdat de wegen door het regenseizoen , voor velen het onmogelijk maakt om de school te bereiken.

Intussen tijd weer diverse kleding verzameld, o.a. van Mia baby kleding en kleding van Beb.

Door de beperking aan kilo’s, neem ik steeds alles  zoveel mogelijk mee, vooral kinderkleding en speelgoed, wat ik gekregen heb. Het schoolmateriaal koop ik daar, want dit is erg zwaar en qua prijs maakt het niet zoveel uit.

Kinderkleding, speelgoed en uw donatie blijft altijd welkom.

De lijst van de kinderen is nu weer opnieuw samengesteld, o.a. van de schoolverlaters. Dus deze vakjes zijn nu blanco. De naam van de gewezen donateur blijft staan. Op de lege plaatsen, worden straks de nieuwkomers ingevuld . (Van de mensen ( donateurs) waarvan ik in 2009 niets meer vernoemen heb, zijn de namen weggehaald)

Als ik niets van U hoor, dan ga ik er vanuit dat U hier mee akkoord ga. Wilt U stoppen dan hoor ik het ook graag van U, want dan kan ik deze plek weer invullen om een andere donateur te zoeken. Ik ben U hoe dan ook  dankbaar, dat U mij de afgelopen jaren geholpen heeft.

PS Zoals ik reeds eerder aangegeven heb,is het voor mij onmogelijk om de kinderen te blijven volgen als zij naar een andere school gaan.

 

In memoriam

Het afgelopen jaar heb ik van 3 mensen afscheid moeten nemen die ook met Gambia project begaan waren.                             

Willem Ordelman +

Hay Janssen +

Mina van de Heuvel +

 

Allen zijn overleden aan de voor iedereen gevreesde  ziekte.

Namens de kinderen dank voor hun inzet en mogen zij rusten rusten  in vrede.

Tot het volgende nieuws. Dat zal waarschijnlijk eind oktober begin november worden als ik weer daar ben. Met dank aan Tonny  Nagtegaal , die deze gegevens voor mij online brengt.

 

 

Lieve Groet Mama Gambia

 

 

 

<--Terug naar nieuws-->