Nieuws augustus 2009

Augustus een vakantie maand maar wij hebben echt niet stil gezeten.

Inmiddels hebben wij een stichting opgericht. Dit op advies van mijn accountant, omdat ik er in de afgelopen jaren privé,  meer  geld  in gestoken heb dan ik van plan was.Het aanbod van notaris Max van den Hovell , om dit gratis voor mij vast te leggen, was nog van kracht.

Bij deze, hartelijk bedankt.

Notariskantoor Max van den Hovell ,Wijchen.

Accountantskantoor  Peters van Gemert  te Schayck.

Inmiddels zijn de formulieren weg naar de belasting voor het anby nummer en kan dit met terugwerkende kracht van 2009 , na hun goedkeuring verwerkt worden.

Dit houdt in dat mensen die mij maandelijks of regelmatig doneren,  of op andere manieren sponsoren, hier een factuur van ontvangen, wat zij dan kunnen gebruiken voor hun belasting aftrek.

Is minimaal 1% en max. 10% van je bruto inkomen.

De stichting heeft de naam;

Stichting Steunfonds Gambia, schooltje(s) en minder bedeelden.Kamer van koophandel 09202793

BANK:  Rabobank 1508.10.660  t.n.v. 

Steunfonds Gambia  te Wijchen .

 

 

Verder nieuws:

Begin deze maand is er een kindje geboren in het dorp van de school. En je raad het al bijna het meisje is naar mij vernoemd.(Wilma)  Eind deze maand is er een jongetje geboren en hij is naar Wim vernoemd. Het zijn kinderen van de hulp sherrif. In 1 maand tijd 2x papa worden……??????, ja dat kan in Gambia, want je mag daar 4 vrouwen hebben.

Vind ik allemaal best hoor, maar als je dan zelf geen vaste baan heb , waardoor armoe, hoe moet je die  kinderen dan toekomst geven. Hij heeft inmiddels 6 kinderen.

Ik zal nog een keer foto’s doorsturen, als ik daar ben geweest.

Afsluiting oude schooljaar.

Er zijn 14 kinderen die een rapport ontvangen hebben en gaan door naar de primaire school.

Op de donateurlijst  van de kinderen , kun je zien welke namen er weg gehaald zijn. De namen van de donateurs heb ik laten staan. Het afgelopen jaar had ik voor 6 kinderen geen sponsor. Wellicht dat U mij aan wilt geven, of U deze plaats op wilt vullen.

Verder komen de nieuwe kinderen eind september en in october.

 

 

Muren rond de school.(was voor mij een 2 jaren plan)

Deze zijn inmiddels helemaal klaar en de deuren en poorten hangen er in. Het terrein is nu afgesloten en klaar om de speelplaats te maken.

Inmiddels zijn er al een glijbaan, schommels en draaitafels gemaakt. Deze moeten echter nog geplaatst worden. 4 september ben ik een weekje daar om een indeling van het terrein te maken.

 

 

 

 

 

 

 

Ook wil ik daar naar een locatie zoeken, om toeristen een hammam kokos stempel massage te geven. Door deze scrub massage wordt je daarna  diepbruin. Ik kan daarvoor mensen zoeken en opleiden, zodat hun  daardoor een baan hebben en de opbrengsten hiervan, gaan dan weer naar het goede doel. Ook heb ik het idee, om ergens een patat zaakje te beginnen. Met o.a. typische Europese snacks, zoals ambachtelijke patat, frikadel, (Nederlanders) braadworst (Duitsers)hotdog (Denen).

Dit zou iets voor Mohammed (freetown kind) kunnen zijn, want door het oude schotwond in zijn been, blijft hij heel beperkt om aan de kost te komen. Ik kan ook een fiets ophalen bij Bep en Cor uit Druten, zodat hij zich beter kan verplaatsen.

Mohammed had mij vorig jaar verteld ,dat zijn ID kaart niet klopte met de werkelijkheid. Hij is pas 18 en op zijn kaart stond dat hij 21 was. ( dit scheelt in de betaling die je anders ieder jaar moet doen). Hij is hierop betrapt en belde mij dat hij op het politie bureau vast zat en of ik hem kon helpen….. en zie dat dan maar even te regelen vanuit Nederland. Een week later kreeg ik weer een noodkreet, dat hij die dag € 125,- moest betalen, anders kreeg hij 5 maanden gevangenis straf. En dan kun je wel denken.. oke ,dat is gambia en dan heeft hij tenminste onderdak, maar een bajes in Gambia gun je niemand….. En hij heeft dit al helemaal niet verdiend……..

Dus Abraham gebeld om dit uit te zoeken en de boete laten betalen. Kind helemaal blij en stuurt mij regelmatig sms jes, waarbij hij mij zoveel gezondheid toewenst en daar elke dag voor bidt, dat ik zeer zeker heel oud moet worden.

Door aanschaf van een nieuwe auto voor Wim, kan de Nissan X-trail, naar de stichting in Gambia. Ik kan dan vandaar uit mijn eigen zaakjes regelen en uitzoeken zoals ik denk dat het goed is en ben dan niet meer afhankelijk van Ebraham. De auto van Dakar      (van Nijmegen Dreamteam) heeft helaas constant mankementen, zodat Ebraham veel ritjes nodig heeft als taxi om alles draaiende te houden.

Ik ga nu dit verhaal en nog wat foto’s doorsturen naar Ton en Sylvia, zodat zij dit op de website kunnen zetten. Ik had echt gehoopt dat ik dit zelf zou kunnen en ondanks het draaiboek, lukt het mij niet omdat steeds de pagina’s veranderen, dus blijf ik van hun lieve aanbod om mij daar bij te helpen dankbaar gebruik van maken.

Tot september.

 

<--Terug naar nieuws-->