Gambia nieuws maart-april 2019

 

(klik op de foto's voor vergroting)

  

Gambia

 

Dak

Dit is inmiddels gereed en ziet er goed uit.

Het oude hout is bewaard om er vuur van te maken tijdens het koken voor de maaltijden van de kinderen.

 

Eten .

Ook hebben de kinderen de 1e maaltijd gehad in maart. Wij gaan dit 1x per maand doen. Shakiru zou er ook bij zijn…. Afgesproken de 12e , komt hij daar hebben ze het de 11e gedaan… Hij was zeer boos en teleurgesteld….. maar ja dat is Gambia………

Shakiru belde mij, omdat ze van de school hadden gevraagd om een keuken te bouwen. Ik heb hem verteld dat ik daar geen geld in ging steken, omdat er van het bedrag wat we hebben gekregen van de lions club uit Barneveld, wij maar 8 keer een maaltijd kunnen verzorgen. Niettemin Shakiru gaat naar de school om dit te bespreken en tot zijn verbazing staat de keuken er al en gemaakt van de oude materialen van het dak. ( ook goed.. geen kosten )

 

     

 

 

Shakiru is ook in februari  in de schoolcommissie benoemd. Heel erg mooi…. Maar wat heb je eraan als dit soort dingen niet overlegd worden….

 

 

Verder.

Zoals ik al eerder verteld had.. voor 2 jaar terug werd ik aangehouden bij de douane op Schiphol. Ik had € 10.000.- bij me en daar moet je aangifte van doen en dat wist ik niet, vervolgens een bekeuring gekregen van € 500.-  Hier heb ik bezwaar op aangetekend en kreeg tegenbericht dat het in behandeling was. Nu ontving ik een brief in de brievenbus dat er een persoonlijk document afgegeven moest worden. (kon dus niet op het postkantoor opgehaald worden). Ik moest via de computer kijken op welke datum het opnieuw bezorgd kon worden en dat aangeven zodat ik dan thuis was voor ontvangst. Opdat moment wist ik nog steeds niet waarvoor dat was…. Het bleek dus een dagvaarding te zijn… Of ik maar even om 9.00 uur voor de politie rechter wilde verschijnen in Haarlem.

Van de vier A4 tellende, dagvaarding was 1 blad blanco.. en daar zouden de contact mogelijkheden op gestaan hebben . Vervolgens een aangetekende brief verstuurd naar het openbaar ministerie strafzaken (hier had ik ook mijn bezwaarschrift ingediend) en naar de politie rechter in Haarlem, met de mededeling dat ik die dag gedotterd moest worden aan mijn nieren. Later een bericht van de officier van justitie gekregen of ik er het bewijs van op wilde sturen. Dat vervolgens gedaan en de zaak is nu geseponeerd onder die voorwaarden dat ik de 1e twee jaar niet meer in de fout zou gaan. Nou die 2 jaar zijn inmiddels om. Ook de laatste keer om aangifte te doen stelt niets voor. Het is een formaliteit…. maar je moet het maar weten.

 

 

Huidige situatie van mij zelf

Ik ben inmiddels aan mijn nieren gedotterd, maar niet met het verwachte resultaat . De nierfunctie moet minimaal 90 zijn en is nu 35. Ik blijf nu dus 2 wekelijks onder controle.

Ik blijf ontzettend moe. Het kan van de nieren zijn door te hoge bloeddruk maar dit zit ook al in de ziekte van Sjögren. En Sjögren tast ook de organen aan …. Dus wie was het 1e ?????

Het ziet er naar uit dat ik niet meer naar Gambia kan. Ik heb de huur van het huis opgezegd per 1 mei 2020. Shakiru kan tot die tijd daar blijven wonen Ik heb hem de huur meegegeven voor het laatste jaar en die heeft hij daar afgedragen maar het zal er voor mij voorlopig niet inzitten om daar terug te komen.

{ Momenteel heb ik rijles voor mijn elektrische rolstoel. Valt best tegen om alle drempels en korte bochten te nemen. Hopelijk gaat dit mij lukken, want ik kan nu met mijn rollator maar 100 m1 lopen als ik na buiten ga, dus mijn wereldje wordt steeds kleiner.

Erg jammer allemaal….. Ik woonde daar zo fijn en gezellig met Shakiru maar ik kan daar alleen met mijn rollator in huis rond lopen. Buiten de deur kun je er niks mee omdat je dan in een zandhoop terecht komt. Als ik naar Gambia ga dan wordt het in een hotel in Bakau. Bakau ligt op het puntje van Gambia en daar is het vlakker en meer bestrating.

Ik mis de school en de kinderen heel erg en natuurlijk de warmte die ik zo hard nodig heb voor mijn spieren. Voor 10 jaar terug had ik ingeschat dat ik dit zo nog minimaal 10 jaar kon volhouden, maar helaas heb ik maar 4 jaar vol kunnen maken. Erg jammer allemaal want dan had ik het huis niet nieuw ingericht zodat ook mijn kinderen over konden komen. Shakiru moet nu iets kleiner zoeken, want deze woning is te groot en te duur voor hem. De inboedel mag hij verkopen van hetgeen wat hij dan zelf niet kan meenemen in een kleinere woning.

Shakiru blijft in dienst voor de school en brengt mij regelmatig verslag uit. Wij zitten regelmatig op de app of tel. zodat hij zijn Nederlandse taal bij kan houden.

 

 

Dit was het weer en dank aan Tonny Nagtegaal, die dit weer

 voor mij op de website gaat zetten

 

Liefs en een dikke knuff

Mama Gambia en de kids

 

 

<--Terug naar nieuws-->