Nieuws april 2009

 

4 april mijn missie , zit er voorlopig op.

heerlijk om weer bij de familie en vrienden te zijn. Alhoewel ik daar toch wel een thuis gevoel had, zijn dit hier toch mijn roots.

 

Het afscheid was toch wel moeilijk, want je hebt tenslotte een half jaar gedeeld met mensen die heel erg lief voor je zijn geweest. zoals  Sierni (zie foto), die iedere dag je huis kwam poetsen en de huismeester, die ook elke dag langs kwam om even samen koffie te drinken of zijn boterham op te eten. Geen geld voor de boterham, dan wist hij dat ik altijd wel iets in de koelkast had staan om zijn maag mee te vullen.

Zelfs de obers van Sunbeach hotel , waren eerder met hun middag dienst begonnen , om nog even afscheid te nemen. en voor iedereen die in Gambia geweest is de speciale groeten van JOEHOE.

 

Net een dag voordat ik vertrok , kwam het oudste kind van Freetown terug in Gambia.

Mohammed was niet welkom in het huis van zijn moeder omdat er geen plaats was.(lees zijn geschiedenis in het nieuws van maart). Zijn moeder was inmiddels hertrouwd en woonde in de bossen , waarbij hun inkomen was, door hout te hakken en dit op de markt te verkopen.

Verder was er helemaal niets...Hij woonde met de familie (6 personen) in een kamer van 3 bij 3 en moest daar op het matje slapen. (geen water of elektra)

Dit is heel erg triest als zo iemand dan vraagt of ik de taxi 150,- wil betalen, van de terug reis en je moet dan nee zeggen. (Tenslotte had ik hem goed gewaarschuwd , dat de weg terug alleen op zijn kosten kon) Ook had hij geen onderdak en was uitgehongerd. Na een maaltijd van 2 personen achter zijn kiezen, heb ik de keukenkastjes en koelkast  los getrokken en alle boodschappen meegegeven, die ik nog had en hem weggestuurd naar het adres van de mensen waar hij daarvoor geholpen werd. ook daar was hij niet meer welkom, maar ik zei , "als je deze tassen met eten laat zien , (wat je met hun kunt delen ) hebben ze wellicht een plaats voor jouw.

Dat is hem toen wel gelukt, maar voor korte duur, alleen de maand april. Op het moment leeft hij op de straat en stuurt mij om de andere dag een sms je,

Please Mom help me......!!!!!!

 

Dit doet je echt pijn in je hart, vooral om dat het een lieve, bescheiden, jongen is en beperkt is in het vinden van een job, doordat hij met lopen nog altijd last heeft van zijn schotwond van de oorlog.

Maar ik kan niet iedereen helpen en moet voet bij stuk houden, omdat ik hem van te voren goed gewaarschuwd heb.

Wellicht is er iemand die dit nu leest en denkt "ik ga hem helpen en begeleiden" of... wij gaan dit met de mensen op je werkplek samen invullen. bijv door hem een opleiding te geen, zodat hij straks de kost kan verdienen.

DIT ZOU ECHT GEWELDIG ZIJN........HET IS ECHT EEN NOODKREET ......!!!

 

 

Dakar auto's

 

 

Wim heeft dit project met de kanjers van Nijmegen afgesloten, door middel van een leuke avond met alle sponsors en mensen , die daarbij betrokken waren.

De auto is groen gemaakt , zodat hij de kleur heeft van de taxi en de licenties heeft, zodat Ebraham (zie foto) de auto ook kan onderhouden en de diesel kan betalen, om zo zijn werk voor de school te doen.

 

 

 

 

 

School

 

Momenteel wordt er iedere zondag hard gewerkt, aan de muren rondom het terrein van de school. Op de foto kun je zien dat er al 5 blokken hoog gemetseld is. En dit terwijl de afspraak was, om 3 lagen te maken zodat het terrein afgesloten kan worden en dan volgend jaar de rest.

Ze komen nu tijd tekort voordat het regen seizoen begint en dan komt de vraag of dat ik de mensen wil betalen zodat ze door de week ook kunnen werken.......(lekker uitgekookt )......

ook hier moet je dan weer zeer consequent zijn , in de afspraken die je dan gemaakt hebt.

Want als ze dat niet volgens de afspraak gaat lukken, krijgen ze ook hun speelplaats later.

 

 

 

 

 

 

 

Goede doelen dag.

 

Op 26 april hebben diverse mensen in zaal Sterrenbos gewerkt voor het goede doel (zie nieuws van maart)

Ondanks dat er niet de opkomst was die wij verwacht hadden ( o.a. door verkeerde datum in diverse bladen ), heeft deze dag nog een opbrengst gehad van het geweldige bedrag van  1200,-- .

Maar het allermooiste was de fijne sfeer die er hing en veel enthousiaste medewerkers en bezoekers. Deze dag was zo geslaagd, dat wij dit in de herfst nog een keer willen organiseren.

De hele organisatie was in handen van

Els Reijnen. Els (zie foto) heeft bij mij thuis de praktijk voor healing etc. en dit was een cadeautje van haar voor Mij toen ik 60 werd, waarvan de enveloppen die ik kreeg ook voor Gambia waren.

 

 

Bij deze nogmaals hartelijk  dank voor alle sponsors en medewerkers.

 

 

 

<--Terug naar nieuws-->