De aanloop

Onderwijs is in ons land gewoon. Zodra een kind 4 jaar wordt, mag het naar school. Zodra het 5 jaar is, MOET het naar school. En die school is er gewoon. Gewoon (bij jou) om de hoek.

In Sotokoi hebben we de bewoners mogen leren kennen. We hebben ze gesproken, we hebben ze gezien, gevoeld en geroken hoe het leven in Sotokoi is. Zij hebben ons laten zien hoe je gelukkig kunt zijn met kleine dingen. Hoe je tevreden kunt zijn met de dingen die je hebt en niet ontevreden hoeft te zijn over de dingen die je niet hebt. Hoe je positief in het leven kunt staan.  Zij waren tevreden met het schooltje dat er stond, wij vonden dat dit beter kon en dat ieder kind het recht op onderwijs heeft. Hier begint het ontstaan van de school.

Met mijn ervaring in de bouw en het gegeven dat ik mij er terdege van bewust ben dat wij het in Nederland helemaal niet slecht hebben, kreeg ik al snel de kriebels om hier iets te doen. Ik was (en ben) bezig mijn eigen werkzaamheden af te bouwen dus ik had de tijd en de expertise hiervoor en draag kinderen wereldwijd een warm hart toe. De plannen voor het bouwen van een schooltje werden concreet!